26 september 2023
Blockchain Stories
Nieuws

UPDATE: Cryptobeurs Bittrex organiseert eerste ‘Initial Exchange Offering’

Bittrex Initial Exchange Offering IEO Raid XPD

Cryptobeurs Bittrex International organiseert op 15 maart hun eerste verkoop van tokens. De exchange lanceert een ‘Initial Exchange Offering’ (IEO) voor het aan gaming gerelateerde project Raid. Mensen kunnen volgens het persbericht met bitcoin (BTC) meedoen aan de crowdfunding.

UPDATE: RAID is niet de eerste IEO op het platform van Bittrex. De cryptobeurs ziet af van het organiseren van de crowdfunding.


XRD tokens op Bittrex

De IEO start op 15 maart en als je een account hebt bij Bittrex kun je met jouw BTC meedoen. In ruil voor je bitcoins krijg je XRD tokens. Deze tokens worden ingezet in het nog te bouwen ecosysteem van Raid. De ontwikkelaars van Raid willen een ecosysteem bouwen waar gamers beloond worden voor het delen van hun data. Bittrex is op dit moment een relatief grote beurs in de wereld van cryptocurrency met een dagelijks handelsvolume rond de $70 miljoen.

Geen ICO

Deze Initial Exchange Offering lijkt natuurlijk erg op de originele ‘Initial Coin Offering’ (ICO). Het is in principe precies hetzelfde. Jij doet mee aan de crowdfunding en in ruil daarvoor krijg je een token van een opstartend project. Maar sinds de neerwaartse spiraal die begin 2018 is ingezet in de cryptomarkt hangt er een negatieve sfeer rond de term ICO. En dat is natuurlijk grotendeels terecht, want negen van de tien projecten sterven voordat ze uberhaupt op de markt komen. En het grootste gedeelte van de andere projecten duikt onder de ICO prijs wanneer het wel op een grote cryptobeurs wordt aangeboden. Het is dus handig van Bittrex om het beestje een iets andere naam te geven. Voorkomt, misschien, wat negatieve publiciteit.

Niet de enige

Bittrex is niet de enige cryptobeurs die druk bezig is met een vorm van crowdfunding. De grootste beurs van het moment, Binance, is ook druk bezig met het opzetten van een ICO platform. Met Binance Launchpad lanceerde eerder dit jaar een ICO voor Fetch.AI. En het was binnen enkele seconde klaar, alle tokens werden enorm snel verkocht. Bittrex en Binance zitten beide op het eilandje Malta, dus ze kunnen mooi bij elkaar langs om in de keuken te kijken.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Bancor ‘DEX’ gehackt: miljoenen aan coins gestolen

Robin Heester

Een rechtszaal vol met Bitcoin prominenten

Arnold Hubach

Bitcoin ETF: Nieuwe aanvraag van CBOE voor VanEck en SolidX

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.