Blockchain Stories
Image default
Nieuws

UPDATE: Cryptobeurs Bittrex organiseert eerste ‘Initial Exchange Offering’

Cryptobeurs Bittrex International organiseert op 15 maart hun eerste verkoop van tokens. De exchange lanceert een ‘Initial Exchange Offering’ (IEO) voor het aan gaming gerelateerde project Raid. Mensen kunnen volgens het persbericht met bitcoin (BTC) meedoen aan de crowdfunding.

UPDATE: RAID is niet de eerste IEO op het platform van Bittrex. De cryptobeurs ziet af van het organiseren van de crowdfunding.


XRD tokens op Bittrex

De IEO start op 15 maart en als je een account hebt bij Bittrex kun je met jouw BTC meedoen. In ruil voor je bitcoins krijg je XRD tokens. Deze tokens worden ingezet in het nog te bouwen ecosysteem van Raid. De ontwikkelaars van Raid willen een ecosysteem bouwen waar gamers beloond worden voor het delen van hun data. Bittrex is op dit moment een relatief grote beurs in de wereld van cryptocurrency met een dagelijks handelsvolume rond de $70 miljoen.

Geen ICO

Deze Initial Exchange Offering lijkt natuurlijk erg op de originele ‘Initial Coin Offering’ (ICO). Het is in principe precies hetzelfde. Jij doet mee aan de crowdfunding en in ruil daarvoor krijg je een token van een opstartend project. Maar sinds de neerwaartse spiraal die begin 2018 is ingezet in de cryptomarkt hangt er een negatieve sfeer rond de term ICO. En dat is natuurlijk grotendeels terecht, want negen van de tien projecten sterven voordat ze uberhaupt op de markt komen. En het grootste gedeelte van de andere projecten duikt onder de ICO prijs wanneer het wel op een grote cryptobeurs wordt aangeboden. Het is dus handig van Bittrex om het beestje een iets andere naam te geven. Voorkomt, misschien, wat negatieve publiciteit.

Niet de enige

Bittrex is niet de enige cryptobeurs die druk bezig is met een vorm van crowdfunding. De grootste beurs van het moment, Binance, is ook druk bezig met het opzetten van een ICO platform. Met Binance Launchpad lanceerde eerder dit jaar een ICO voor Fetch.AI. En het was binnen enkele seconde klaar, alle tokens werden enorm snel verkocht. Bittrex en Binance zitten beide op het eilandje Malta, dus ze kunnen mooi bij elkaar langs om in de keuken te kijken.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer