Blockchain Stories
Een rechtszaal vol met Bitcoin prominenten
Bitcoin Nieuws

Een rechtszaal vol met Bitcoin prominenten

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Onder andere Jeff Garzik is opgeroepen om zich te melden bij een rechtbank in de Verenigde Staten. De software engineer en een van de eerste aanhangers van Bitcoin (BTC) zit namelijk in een zaak van $4 miljard dollar tegen Craig Wright. Dit heeft Garzik in een tweet op 15 maart bekend gemaakt. Overigens is hij niet aanwezig als verdachte of medeplichtige. Hoe het precies wel zit, lees je hieronder.

Rechtszaak van de familie Kleiman

In februari eerder dit jaar werd de zaak ingediend bij de U.S. District Court van Florida. Dit is gedaan door de familie van David Kleiman tegen Craig Wright. David, ook wel bekend als Dave, was een computer wetenschapper die wel eens wordt gezien als de ontwikkelaar van de blockchain en de bitcoin. Nadat Dave Kleiman in 2013 overleed, zou Wright $1,1 miljoen dollar hebben gestolen van de nabestaanden.

Na het overleden van Kleiman gaf Wright aan dat hij de familie Kleiman wilde helpen om hun vermogen aan Bitcoins kwijt te raken. Echter is er nu dus een aanklacht ingediend dat hij hier nooit geld voor heeft terug gegeven. De aanklacht vermeldt dat Wright contracten heeft opgesteld waarin staat dat Kleiman al zijn assets zou willen afstaan aan Wright (en enkele bedrijven). Dit zou dan met een vervalste handtekening gebeurd zijn. Overigens is het goed om te vermelden dat Craig zichzelf als dé Satoshi Nakamoto ziet.

Oproep aan Bitcoin promintenten

En dan nu de reden waarom Jeff Garzik bij de zaak wordt betrokken. Voor deze dagvaarding roept de rechtbank Garzik op om bewijs te onthullen over het feit dat Kleiman zichzelf ook als enige echte Satoshi Nakamoto presenteerde. De dagvaarding vraagt ook om alle communicatie, overeenkomsten en documenten met betrekking tot Wright en Kleiman aan te dragen.

“My personal theory is that it’s [Satoshi Nakamoto] Floridian Dave Kleiman. It matches his coding style, this gentleman was self taught. And the Bitcoin coder was someone who was very, very smart, but not a classically trained software engineer.”

Jeff Garzik over Kleiman, eind vorig jaar

Verder wordt er ook gevraagd naar een document waarin alle informatie staat over de Bitcoin mining van de perdiode 1 januari 2009 tot april 2013. Het gaat hierbij enkel over de informatie die gerelateerd is aan Silk Road, Liberty Reverse, Mt. Gox en het Prometheus Project. Verder zijn ook Ian Grigg, een financiële cryptograaf, Richard Zaluski en Roger Ver gevraagd om aanwezig te zijn.

Dit artikel is afkomstig van Cointelegraph.

Gerelateerde berichten

Zal Polkadot dalen naar $5,540 of stijgen naar $6,650?

Timo Bruinsma

Duitse overheid verkoopt voor $195 miljoen aan Bitcoin

Scott

Eerste Solana ETP ingediend in Canada: QSOL

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu