19 maart 2024
Blockchain Stories
Altcoin Cryptofaal Nieuws

Politie arresteert Haagse crypto-ondernemer die 78 miljoen zou ophalen

Logo van het bedrijf K64

Oprichter Sam N. van de Haagse crypto-startup Komodore64 is gearresteerd. De ondernemer deed voorkomen dat het 78 miljoen euro was opgehaald via een bekende investeringsmaatschappij. De politie arresteerde de man in een hotel in Den Haag, waar hij ondergedoken zat. De salarissen van het personeel waren al maanden niet meer betaald.

Het bedrijf is in juni gelanceerd met als doel het maken van een gameplatform waarbij transacties binnen een game zijn vastgelegd op een blockchain ledger.

Jammer genoeg blijkt er fraude in het spel te zijn geweest, wat uiteindelijk tot een faillissement heeft geleid. Dit tot grote onrust onder investeerders en medewerkers van de crypto-startup.

Misleiding van investeerders

Het project heeft een eigen cryptomunt genaamd K64. Enkele maanden geleden zweefde de koers van de munt rond de 36 eurocent. De huidige waarde komt nu in de buurt van een honderdste van een cent.

Vermoedelijk lokte de oprichter investeerders door te claimen dat het project geld heeft opgehaald van een ‘’bekende investeringsmaatschappij’’.

Hierbij bleek de oprichter te refereren naar Goldman Sachs, een bekende naam binnen de investeringswereld. Een groep individuen deed zich voor als een delegatie van de firma.

Medewerkers van de startup zeggen dat de game-expo, georganiseerd door Komodore64, ‘‘tienduizenden euro’s’’ heeft gekost. Helaas zijn de medewerkers en leveranciers van het jonge bedrijf niet uitbetaald. Daarom hebben de werknemers ervoor gekozen een faillissement aan te vragen, waardoor het nu echt einde verhaal lijkt te zijn.

Nog meer leugens

De heer Max Theyse werd aanvankelijk gepresenteerd als medeoprichter van het bedrijf. Dit bleek uiteindelijk een leugen te zijn. John Dullaart, curator van Komodore64, heeft aangegeven dat de echte mede-oprichter ‘‘iemand anders’’ is. De heer Theyse was ‘’verrast dat de echte mede-oprichter iemand anders bleek te zijn’’, vertelde Dullaart aan Sprout, een nieuwssite die schrijft over ondernemingen.

De CEO is vermoedelijk door de politie gearresteerd in een hotel in Den Haag. Daar verbleef hij omdat hij zich, naar eigen zeggen, bedreigd voelde door boze crypto investeerders. Het is niet zeker of investeerders kunnen rekening op een compensatie. Binnenkort komt de rechtszaak voor. Wordt vervolgd.

Bronnen: Sprout / Cointelegraph

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Wat is Nibiru Chain: Alles wat je moet weten over NIB

Matt

Een schat van $1 miljoen aan bitcoin (BTC), getokeniseerde aandelen

Robin Heester

NEM Foundation heeft geld tekort

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.