4 maart 2024
Blockchain Stories
Ethereum

Nieuw record: 3,4 miljoen Ether (ETH) in DeFi applicaties

Decentralized Finance is een term die steeds populairder wordt. Ook de afkorting DeFi komt steeds vaker voor. Het houdt in dat de software die voor financiële doeleinden is ontwikkeld, gebaseerd is op een decentraal protocol.

Voor deze DeFi apps moet er in veel gevallen een bepaalde hoeveelheid geld met behulp van een smart contract vast gezet worden. De waarde van deze cryptocurrencies groeit de laatste maanden gigantisch.

DeFi op Ethereum

Op dit moment is deze waarde gelijk aan $658 miljoen. Vergeleken met vorig jaar is dat een stijging van 200%. Vergeleken met juni is dit een toename van 40%.

De exponentiële groei van de lending apps heeft hier een groot aandeel in. MakerDAO is de grootste DeFi app van dit moment. Zij gebruiken ETH als onderpand voor de Dai stablecoin.

De hoeveelheid locked ETH is opgelopen tot 2,4 miljoen tokens. In december 2017 was dit nog maar 6.400 ETH. Deze data is afkomstig van coingape.

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat de DeFi apps de grens van 1 miljoen opgeslagen ETH bereikte. Intussen zitten we weer in de buurt van de ATH. Dit bevestigt de adoptie van de decentralized finance.

MakerDao is de dApp met het grootste marktaandeel in de wereld van de DeFi’s. Zij zijn verantwoordelijk voor 70% van al de vastgezette ETH

Andere bekende namen zijn Compound, InstaDapp, DyDx en Nuo. De waarde zie zij vertegenwoordigen, zijn respectievelijk $103M, $34M, $30M en $10M. De top zeven DeFi Apps zijn allemaal gebouwd op Ethereum.

Bitcoin locken

Naast het locken van ETH, kun je ook BTC’s vast zetten in apps. Op dit moment staan er 214 BTC vast. Dat is ook een nieuw record.

Het enige platform in de top 14 dat niet op Ethereum is gebouwd is het Lightning Network. Dit is een sidechain van Bitcoin waarop je met payment channels op een goedkopere en snellere manier BTC’s kunt versturen. Om dit te kunnen doen, moet je deze echter in een multi-sig wallet locken.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Ethereum Constantinople fork uitgesteld

Arnold Hubach

Gaat de Ethereum (ETH) koers boven de $200 uitbreken?

Redactie

Ethereum schiet door na aankondigen uit China

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.