4 maart 2024
Blockchain Stories
Altcoin Basic Attention Token Blockchain

Brave mikt met privacygevoelige browser ook op e-commerce wereld

Logo Basic Attention Token

Spannende tijden voor de Brave Browser. Brendan Eich, CEO van de privacy-browser met crypto-integratie, ziet niet alleen kansen in het opschudden van de advertentiewereld. Hij mikt ook expliciet op de e-commerce. Dit vertelde hij tijdens zijn presentatie bij de Web Summit in Lissabon.

Inmiddels heeft de browser meer dan 9 miljoen gebruikers, een stijging van bijna 13% ten opzichte van vorige maand.

Basic Attention Token (BAT) is de virtuele munt die op het platform wordt gebruikt voor microbetalingen. Gebruikers kunnen hiermee betalingen ontvangen voor het kijken van advertenties of zelfs fooien geven aan hun favoriete nieuwssites. Dit schudt de huidige online advertentiemodellen door elkaar.

‘Brave is schaalbaar’

Volgens Eich, ook bekend van Firefox, is Brave nu groot genoeg om ’bitcoin direct te versturen.’ Daarbij kan het bedrijf het makkelijk maken voor webshops en Brave Creators om bitcoin te ontvangen, aldus de CEO.

Op het moment gebruikt Brave Browser een implementatie van Uphold, een digitale portemonnee waarmee gebruikers cryptomunten zoals BAT, bitcoin en ether kunnen storten en opnemen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat Brave-gebruikers BAT kunnen spenderen aan ‘’abonnementen en premium producten’’, naast het geven fooi aan Brave Creators. Volgens Eich wil het bedrijf hiermee zich volledig op de e-commercemarkt richten. Dat de wereld van de webshops en online shopping Brave als betaalapp gebruikt.

En niet alleen BAT hoort daarbij. Volgens Eich zou er ondersteuning moeten zijn voor ‘’elke cryptocurrency die je wil.’’ Dit kan namelijk tot een vermindering van creditcardfraude en administratie lasten leiden.

Brave maakte eerder dit jaar bekend dat er een eigen cryptowallet in de maak is. Deze ontwikkelingen moet ‘’crypto naar een hoger niveau van schaalbaarheid brengen, die nog niet buiten Zuid-Korea en Azië is gezien’’, aldus Eich.

Tech-industrie rijp voor disruptie

De CEO had ook kritiek op de grote spelers in de tech-industrie. Deze sector schijnt rijp voor disruptie te zijn en ‘’loopt vast vanwege toxisch kapitalisme.’’

Hij claimt dat deze sector ‘’hierin gevangen zit en in de problemen zit met de antitrust autoriteiten.’’ Volgens hem zal dit ‘’niet goed aflopen.’’ Hij is van mening dat Brave onderdeel is van een opkomende nieuwe interneteconomie. Hierin wordt ‘’de gebruiker op de eerste plaats gezet.’’

Naast het aanbieden van een privacy-browser, opperde het bedrijf ook voor een VPN op decentrale wijze met behulp van crypto. Dit zou de anonimiteit van gebruikers moeten waarborgen. Hieraan werken ze samen met het censuurbestendige Everipedia.

Bronnen: Brave/Decrypt

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Quarkchain (QKC): Schaalbare blockchain door de Sharding Technology

Arnold Hubach

Marktupdate: roerige weken voor BTC, BCHSV en BCHABC

Arnold Hubach

Kinit: de eerste applicatie voor Kin

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.