Blockchain Stories
Image default
Ethereum Nieuws

Bankreus stelt de waarschijnlijkheid van een Ethereum ETF in mei op 50%

Binnen het domein van digitale valuta’s is de endorsement van Exchange-Traded Funds (ETF) altijd een centrale kwestie geweest. Dit biedt dus mogelijkheden voor grote investeerders om binnen te komen en versterkt de wettige status van digitale bezittingen.

Onlangs heeft JPMorgan, een toonaangevende mondiale financiële organisatie, zijn perspectieven gedeeld over het potentieel voor een Ethereum ETF-goedkeuring. Ze schatten de kans op vijftig procent dat dit in de nabije toekomst werkelijkheid wordt.

Onzekerheid over Ethereum ETF in mei: Gelijke kansen

De invloedrijke bank heeft aangegeven pessimistisch te zijn over de vooruitzichten voor een Ethereum Exchange-Traded Fund (ETF). Het genoteerde fonds trekt al geruime tijd de aandacht sinds de introductie van de Bitcoin Exchange-Traded Fund eerder dit jaar. 

De deskundigen bij JPMorgan beoordelen de kansen gelijkwaardig voor de introductie in mei, met een fifty-fifty benadering. Ze houden er zeker rekening mee dat de Securities and Exchange Commission (SEC) het voorstel mogelijk afkeurt in een voorlopige beslissing. De financiële waakhond, de SEC, vertraagde eerder de besluitvorming over de goedkeuring van het verhandelde fonds. 

Het Amerikaanse JPMorgan publiceerde kort geleden een document ter onderbouwing van hun prognose.

Naar onze mening is het recente nieuws dat de SEC onderzoek doet naar bedrijven die geassocieerd zijn met de Ethereum Foundation ook in lijn met de opvatting dat er niet meer dan een 50% kans is op goedkeuring van een Ethereum ETF tegen mei, aldus het rapport.

SEC gaat Ethereum ETF pas goedkeuren na juridische strijd

Vroeger stelde JPMorgan’s analist Nikolaos Panigirtzoglou dat de SEC verplicht was om de Ethereum ETF goed te keuren. Dit komt doordat hij gelooft dat er een juridische strijd zou ontstaan in mei. Dit zou volgens hem geval zijn als de SEC besluit de ETF af te wijzen. Hij voorspelt dat de toezichthouder de juridische strijd zal verliezen.

Afgelopen week heeft Panigirtzoglou het volgende verklaard:

Wij zijn van mening dat het meest waarschijnlijke scenario is dat de SEC uiteindelijk deze rechtszaak verliest (vergelijkbaar met wat er vorig jaar gebeurde met de juridische strijd tegen Grayscale en Ripple), wat betekent dat de SEC uiteindelijk spot ethereum-ETF’s zal goedkeuren (maar niet zo snel als mei).

Nikolaos Panigirtzoglou

JPMorgan staat niet alleen in zijn inschatting dat de mogelijkheid van een Ethereum ETF niet erg hoog wordt ingeschat door andere financiële entiteiten. Zelfs investeringsfirma VanEck stemt in met die voorspelling. Ze voorzien een vergelijkbare ontwikkeling als bij de Bitcoin-fondsen.

De topman, Jan van Eck, deelde het volgende mee:

 De gang van zaken in het juridische proces is dat de toezichthouders feedback geven op je aanvraag, en dat is weken aan de gang geweest voor de bitcoin-ETF’s — en nu, wat ethereum betreft, kun je een speld horen vallen.

Jan van Eck

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Bitcoin wallets op het laagste punt in 4 jaar

Timo Bruinsel

Is de PEPE koers in gevaar? Dit staat de memecoin deze week te wachten

Timo Bruinsel

Dogwifhat daalt, maar whale investeert! Wat is de volgende stap?

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer