Blockchain Stories
Top 3 grootste crypto stijgers van het eerste kwartaal van 2024
Altcoin Memecoin Nieuws

Top 3 grootste crypto stijgers van het eerste kwartaal van 2024

In het eerste kwartaal van 2024 hebben veel cryptocurrencies flinke stijgingen weten te behalen. Er zijn een aantal die er flink bovenuit gestegen zijn. De grootste stijger is Popcat met een stijging van 3424%. Hierna komen Aerodrome Finance (AERO) met 2873% en Dogwifhat (WIF) met 2721%.

De grootste reden van de stijging in duizendtallen is dat de cryptomarkt het grootste gedeelte van het eerste kwartaal van 2024 groen is geweest; de meeste cryptocurrencies bleven stijgen. Daarnaast heeft het opkomen van memecoins en Solana voor bizarre stijgingen gezorgd. 

Er staan veel memecoins in deze lijst. Popcat en Dogwifhat zijn goede voorbeelden hiervan. Deze memecoins zijn op basis van de Solana blockchain gemaakt. Ook zijn er andere coins die het beter doen dan de Bitcoin in 2024.

1. Popcat (POPCAT)

popcat-koers
Bron: Coingecko

De memecoin Popcat is verreweg het meeste gestegen met een stijging van 3424% in drie maanden. Door het opkomen van Solana tegen het einde van 2023 werden memecoins ook steeds populairder. 

Popcat was misschien wel de grootste van de memecoins op Solana. Het trading pair POPCAT/SOL werd op 12 december 2023 gelanceerd als een fair launch en kreeg al snel veel aandacht. 

Popcat begon begin dit jaar met een waarde van $ 0,0076. Op 28 februari was de prijs licht gestegen naar $ 0,009. Hierna begon de rally, waardoor de waarde ineens omhoog schoot naar het hoogste punt van dit kwartaal, $ 0,35. De memecoin sloot het kwartaal af met een waarde van $ 0,26, wat een stijging van 3424% is.

2. Aerodrome (AERO)

aerodrome-koers
Bron: Coingecko

Volgens de gegevens van DefiLlama is Aerodrome het grootste protocol op Base met ruim 175.000 maandelijkse gebruikers en maandelijkse verdiensten van meer dan $ 21 miljoen. De prijsgroei van Aerodrome begon pas in de laatste week van februari 2024 nadat Coinbase een slimme investering in het project deed. 

Aerodrome is de enige niet-memecoin op deze lijst. De coin begon met een waarde van $ 0,0511 op 1 januari en ging met een waarde van $ 0,1008 de laatste week van februari in. Op 28 maart werd het hoogtepunt bereikt met een waarde van $ 1,76. De coin ging het kwartaal uit met een waarde van $ 1,52, wat een stijging van 2873% is. 

3. Dogwifhat (WIF)

dogwifhat-koers
Bron: Coingecko

Dogwifhat is een memecoin die op 20 november 2023 gelanceerd is op de Solana blockchain. Deze memecoin werd al snel opgepakt door de community door het simpele thema: “Literally just a dog wif a hat”. 

Dogwifhat was vorig jaar al flink aan het stijgen, waardoor ze met een waarde van $ 0,15 het jaar in gingen. Op 5 maart bracht Binance naar buiten dat ze Dogwifhat aan gingen bieden, wat de groei van de memecoin de lucht in schoot. 

Dit heeft ervoor gezorgd dat de waarde van Dogwifhat op 15 maart steeg naar $ 3. Op 29 maart nam Dogwifhat de derde plek op deze lijst over van PEPE. Uiteindelijk sloot de memecoin het kwartaal af met een waarde van $ 4,28, wat een stijging van 2721%. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer