Blockchain Stories
Congreslid koopt Bitcoin: Hoeveel heeft hij tot nu toe verloren?
Bitcoin Nieuws

Congreslid koopt Bitcoin: Hoeveel heeft hij tot nu toe verloren?

Een Amerikaans congreslid behoorde tot de mensen die Bitcoin kochten toen het bijna op historische hoogtepunten werd verhandeld, waardoor zijn meest recente cryptocurrency-investering een maand later achteruit ging.

Wat is er gebeurd? 

Op 14 maart bereikte Bitcoin een recordhoogte van $73.700, terwijl de cryptocurrency herhaaldelijk nieuwe hoogtepunten bereikte.

Het goedkeuren en starten van Bitcoin ETF’s in januari 2024 zorgde voor veel interesse en vraag van investeerders in de eerste maanden van de handel.

Toen Bitcoin de $70.000 passeerde, vroegen veel investeerders zich af wanneer het de $100.000 zou bereiken. Maar in plaats daarvan daalde de prijs van Bitcoin.

De Amerikaanse vertegenwoordiger Barry Moore (R-Ala.) kocht op 30 maart tussen de $1.000 en $15.000 aan Bitcoin, volgens een melding gedeeld door Congresstrading op X.

Op 30 maart schommelde de prijs van Bitcoin tussen $69.601 en $70.355. 

Op dit moment, met een Bitcoin prijs van $66.500 heeft de congreslid tussen de 5% en 6% verlies geleden op zijn crypto-investering in minder dan een maand.

Les voor de volgende keer

Dit is niet de eerste keer dat een lid van het Congres heeft geïnvesteerd in digitale valuta’s. 

Ook andere leden hebben interesse getoond in dit nieuwe soort geld, wat laat zien dat steeds meer mensen het accepteren.

De transactie werd bekendgemaakt zoals dat moest van de STOCK Act. Die zorgt ervoor dat leden van het Congres hun investeringen laten zien om eerlijk te zijn en om te voorkomen dat ze iets doen waar ze zelf belang bij hebben.

Dit laat zien dat steeds meer wetgevers geld investeren in digitale munten. 

Cryptocurrencies zijn een populaire keuze geweest voor veel mensen om in te investeren vanwege hun potentieel voor hoge rendementen. Maar ze brengen ook een hoog risico met zich mee vanwege hun volatiliteit. 

Daarom geeft deze stap van Moore aan dat hij bereid is om zich bezig te houden met meer speculatieve vormen van investeringen.

Naarmate meer mensen comfortabel worden met cryptocurrencies, zullen we waarschijnlijk meer van dit soort investeringen zien in de toekomst. 

Maar net als bij alle investeringen, is het belangrijk dat beleggers goed onderzoek doen en begrijpen welke risico’s eraan verbonden zijn.

Hoewel Moore verlies heeft geleden op zijn transactie, laat het verleden zien dat het misschien het beste is om geduldig af te wachten, aangezien de prijs zou kunnen stijgen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer