Blockchain Stories
David Schwartz van Ripple trekt de dominantie van Bitcoin’s hash power in twijfel
Bitcoin Nieuws

David Schwartz van Ripple trekt de dominantie van Bitcoin’s hash power in twijfel

Ripple’s CTO, David Schwartz, betwist de gedachte dat de naam van Bitcoin en de eigenaren van het netwerk deel uitmaken van de eigenschappen van Bitcoin.

Hij baseert zijn kritiek op het idee dat degene die de meerderheid van de hash-power heeft, het recht heeft om de naam van de cryptocurrency te bepalen

De identiteit van Bitcoin

Mensen vroegen zich af van wie Bitcoin eigenlijk was en David Schwartz reageerde hierop door te praten over situaties op sociale media en het X-platform. 

Een gebruiker genaamd “Curtis Ellis” plaatste opmerkingen waarin hij beweerde dat het “BTC-logica” was, waarbij hij de beweringen van enthousiastelingen over BTC opsomde. 

Volgens de redenering van Ellis beslist de groep met de meeste rekenkracht wie de naam bitcoin zal gebruiken en een volledige node zal runnen. Dit om niet de regels te volgen van de groep met rekenkracht die andere regels volgt.

Conflict verschillen 

Deze aanpak heeft geholpen om te begrijpen hoe cryptocurrency wordt bestuurd. Met het belangrijkste voorbeeld van BTC dat is opgesplitst in BCH (Bitcoin Cash).

De verschillen ontstonden door conflicten in de gemeenschap over hoe Bitcoin moest worden gebouwd en ontwikkeld, ook nu na de halving

Dit bepaalde niet waar elke gebruiker zou blijven en welke naam ze zouden kiezen uit beide varianten. 

Het legde niet uit hoe de producentenketens werkten, in plaats daarvan ging het over de principes en regels die een eerdere keten volgde. 

In de peer-to-peer en Bitcoinnetwerken vormen de nodes het fundament van de hele operatie. Zonder hen zou de blockchain niet in staat zijn om zijn functie zo snel uit te voeren of de betrouwbaarheid te bieden die het nu doet.

Schwartz heeft nu wel een belangrijk gesprek gestart over wie de controle zou moeten hebben over cryptocurrencies. En ook of miners er meer toegang toe hebben dan gewone gebruikers. 

Aangezien cryptocurrencies steeds veranderen, zijn deze gesprekken erg belangrijk voor de ontwikkeling van decentrale netwerken voor cryptomunten. 

Ze zullen helpen bepalen hoe deze netwerken zichzelf kunnen besturen en ervoor kunnen zorgen dat er gelijkheid is binnen hun gemeenschappen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer