Blockchain Stories
Zwitserse bitcoiners dringen aan bij Nationale Bank voor Bitcoin
Bitcoin Nieuws

Zwitserse bitcoiners dringen aan bij Nationale Bank voor Bitcoin

De groep moet er eerst voor zorgen dat ze 100.000 Zwitserse staatsburgers overtuigen om de petitie te ondertekenen om een referendum te starten. Het is een drempel die in 2021 niet zo goed uitpakte. 

Waarom Bitcoin houden? 

Yves Bennaïm is oprichter en voorzitter van 2B4CH. Dat is een non-profit denktank die het voortouw neemt.

Hij zei dat het toevoegen van Bitcoin aan de reserves van de centrale bank zou helpen om onder andere de ‘neutraliteit’ van het land te beschermen in een steeds onzekerder wordende wereld.

‘We zijn bezig met het afronden van de organisatorische voorbereidingen voor het comité. En het voorbereiden van de documenten die moeten worden ingediend bij het Staatskanselarij om het proces te starten.’ 

Dit vertelde Bennaïm aan het Zwitserse nieuwsmedium Neue Zürcher Zeitung (NZZ) op 20 april.

Maar om een referendum te houden over onderwerpen die door Zwitsers zijn voorgesteld, hebben ze 100.000 handtekeningen nodig van het volk mensen binnen 18 maanden. 

Dit was moeilijk voor de groep bij hun eerste poging in oktober 2021.

2B4CH begon rond die tijd met het “Bitcoin Initiatief”. 

Ze wilden Bitcoin toevoegen als reservevaluta aan een deel van de Zwitserse wet.

Zwitserland heeft ongeveer 8,77 miljoen mensen. Dus ongeveer 1,15% van alle mensen daar moet de petitie ondertekenen.

Plannen voor nu

Luzius Meisse is voorzitter van het op Bitcoin gerichte handelsplatform Bitcoin Suisse. Het helpt Bennaïm met het initiatief. Meisse zei: ‘Door Bitcoin op te nemen in haar reserves, zou Zwitserland haar onafhankelijkheid van de Europese Centrale Bank markeren. Zo’n stap zou onze neutraliteit versterken.’

Meisser zal proberen de Zwitserse Nationale Bank te vertellen waarom het goed zou zijn om Bitcoin aan hun balans toe te voegen tijdens een vergadering op 26 april. Hij krijgt drie minuten om zijn punt te maken.

Eerder probeerde hij de centrale bank ervan te overtuigen om elke maand 1 miljard Zwitserse frank ($1,1 miljard) aan Bitcoin te kopen in plaats van Duitse overheidsobligaties in maart 2022, volgens NZZ.

Maar de voorzitter van de Zwitserse Nationale Bank, Thomas Jordan, zei dat Bitcoin niet voldeed aan wat ze zochten om het als reservevaluta toe te voegen in april 2022.

Benieuwd hoe dit zich ontwikkeld? Blijf het nieuws dan zeker volgen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer