Blockchain Stories
Bloomberg: Minder dan 10% van stablecoin volume door echte gebruikers
Altcoin Nieuws

Bloomberg: Minder dan 10% van stablecoin volume door echte gebruikers

Minder dan 10% van het stablecoin transactievolume is organisch, afkomstig van echte mensen, volgens een onderzoek van Visa en het dataplatform Allium Labs. Dit meldde Bloomberg op 6 mei 2024

Volgens het rapport van Bloomberg is meer dan 90% van het transactievolume afkomstig van echte gebruikers. Dit onderzoek is door Visa en Allium Labs gedaan in de maand april. 

Van de ongeveer $2,2 biljoen aan stablecoin transacties in april, was een kleine $149 miljard afkomstig van zogenaamde ‘organische betalingsactiviteiten’. De analyse is opgesteld door transacties te verwijderen die door bots en grootschalige handelaren werden gedaan, met als doel om ‘de transacties van echte mensen te isoleren’. 

Wat zijn stablecoins?

Stablecoins zijn een vorm van cryptocurrency die aan een andere activa is gekoppeld. In de meeste gevallen is dit de Amerikaanse dollar, die een stuk minder volatiel is. Het doel hiervan is het behouden van een stabiele waarde. 

Stablecoins zijn recentelijk flink in beeld gekomen nadat PayPal en andere grote instellingen aangaven dat ze ook stablecoins uit gingen geven. Stablecoins worden vooral gebruikt voor transacties binnen de cryptomarkt. Exchanges houden vaak stablecoins aan als handelspaar met een andere crypto token. 

Het handelsvolume in stablecoins

Het handelsvolume van de stablecoins bedraagt op het moment ongeveer $150 miljard, waarbij Tether (USDT) en USD Coin (USDC) de overhand hebben met respectievelijke marktaandelen van 75% en 22%, volgens broker Bernstein. Hij gaf ook aan dat de totale waarde van de stablecoins tegen 2028 $2,8 biljoen kan bereiken. 

Cuy Sheffield, Head of Crypto bij Visa, liet in een blogbericht het volgende weten: “Er zit ook veel ruis in deze gegevens, aangezien blockchains netwerken voor algemene doeleinden zijn waar stablecoins kunnen worden gebruikt in een reeks gebruiksscenario’s met transacties die handmatig kunnen worden geïnitieerd door een eindgebruiker of programmatisch via bots”

Er is nog veel onduidelijkheid over het totale handelsvolume en het door bots uitgevoerde handelsvolume. Echter, de analyse vond wel een vaste maandelijkse groei in het aantal actieve stablecoin gebruikers. Zo stijgt dit aantal met zo’n 27,5 miljoen actieve gebruikers per maand. 

Onduidelijkheden over stablecoins

Er zijn nog veel onduidelijkheden over de transacties met stablecoins. Sommige transacties kunnen dubbel geteld worden, afhankelijk van het gebruikte platform. Zo kan het omzetten van $100 van de ene stablecoin naar de andere stablecoin op een exchange ertoe leiden dat er $200 aan totaal handelsvolume erbij wordt gerekend. 

Het bijhouden van data op de blockchain is altijd al een uitdaging geweest voor onderzoekers. Er zijn veel waarde en onduidelijkheden waar naar gekeken moet worden. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer