Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Bitcoin Whales kopen binnen 24 uur 47,000 BTC ter waarde van $2,967,768,000

Bitcoin whales zijn de spelers op de cryptomarkt die aanzienlijke hoeveelheden BTC bezitten. Recentelijk was er opnieuw activiteit rondom de Bitcoin whales.Deze grote spelers hebben namelijk binnen 24 uur bijna $3 miljard aan Bitcoin gekocht.

Deze informatie is door de CEO van CryptoQuant, Ki Young Ju gedeeld op zijn X account. Volgens de CEO duidt dit op een nieuw tijdperk. Het gebeuren deelde hij in een post met als omschrijving: 

Bitcoin whales accumulated 47,000 BTC in the past 24 hours. We’re entering a new era.

CEO van CryptoQuant, Ki Young Ju

Criteria’s van de Bitcoin Whales 

Om de gegevens te achterhalen, heeft Ju gebruikgemaakt van de zoekfilters van CryptoQuant. CryptoQuant staat bekend als een toonaangevende en betrouwbare aanbieder van on-chain- en marktgegevensanalyses voor instellingen en professionele cryptocurrency-investeerders. Door te filteren heeft hij in het systeem Bitcoin whales kunnen identificeren. 

Hij heeft hierbij drie belangrijke focuspunten gebruikt. De eerste is om na te gaan in hoeverre een Bitcoin Whale van de hoogste marktkapitalisatie minstens 100 BTC bezit. De tweede waarnaar hij keek is of een Bitcoin whale binnen een tijdsbestek van 24 uur een transactie had uitgevoerd. Het laatste is of de Bitcoin whales daadwerkelijk niet voldoen aan de criteria’s van een centralized exchange (CEX) of een miner wallet. 

Meer voor nieuwe Bitcoin Whales

Ju geeft verder in zijn analyse aan dat het opkopen van $3 miljard aan Bitcoin door de Whales, los staat van de goedkeuring van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari. Dit geeft aan dat er mogelijk andere factoren zijn die de activiteit van de Bitcoin Whales hebben beïnvloed. 

Volgens Ju is er ook een andere interessante detail rondom het gebeuren van de Bitcoin Whales. Hij geeft aan dat de nieuwe Bitcoin Whales bijna twee keer zoveel BTC gekocht hebben als hun tegenhangers die deze al langere tijd bezitten. De nieuwe Bitcoin Whales hebben namelijk in minder dan 155 dagen hun vermogen opgekocht. 

Een andere opmerkelijke detail dat Ju gaf, is dat de oude BTC tokens naar nieuwe houders. Dit is het gevolg van de gemiddelde sluimerperiode van Bitcoin, die onlangs een piek van 13 jaar had bereikt. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Voortgang Ethereum ETF en impact toekomstige Solana ETF

Timo Bruinsel

Tether bezit meer Amerikaanse staatsobligaties dan Duitsland

Marijn van Leeuwen

Floki Inu [FLOKI] stijgt 21,75% in 7 dagen, houden of verkopen?

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer