Blockchain Stories
Ripple koersverwachting, tijd om XRP te kopen?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Ripple koersverwachting, tijd om XRP te kopen?

Op het moment van schrijven bedraagt de koers $0,532 met een handelsvolume van $557 miljoen in de afgelopen 24 uur. Ondanks een lichte daling van 0,44% behoudt Ripple nog steeds zijn positie als de zevende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, met een totaal van ongeveer $29,385 miljard.

Ripple heeft een totale circulatie van 55,24 miljard XRP uit een totaal van 100 miljard, wat aangeeft dat er nog veel ruimte is voor groei. Maar wat denkt de markt over de toekomst van Ripple?

Voorspellingen van analisten

Op de 4-uurs grafiek balanceert XRP/USD en nadert het haar pivotpunt (omslagpunt) van $0,5180. Als XRP boven dit niveau blijft, kan er sprake zijn van een bullish trend. Indien het daalt onder deze drempel, kan er een neerwaartse trend ontstaan. Het is dus belangrijk om dit pivotpunt in de gaten te houden voor korte termijn prijsbewegingen. Zie hieronder een post die dit bevestigt.

Technische indicatoren tonen meerdere weerstandsniveaus aan, namelijk op $0,5555, $0,5957, en $0,6280. Een doorbraak door deze niveaus zou het bullish momentum bevestigen. 

Er zijn ook enkele steunniveaus, namelijk op $0,4877, $0,4586, en $0,4361. Een driehoekspatroon op de grafiek suggereert dat XRP zich binnen deze grenzen consolideert, met de potentie voor een uitbraak of juist het tegenovergestelde. Dit is echt afhankelijk van het huidige marktsentiment.

trading view XRP mei
Bron: Trading View

De Relative Strength Index (RSI) staat momenteel op 54, wat wijst op een neutrale marktsituatie, maar er is een toename in koopactiviteit. De 50-daagse Moving Average staat op $0,5207, wat goed aansluit bij het pivotpunt en de steunniveaus.

Toenemende belangstelling ondanks prijsdaling

Er is de afgelopen maand een toename van 860,000 XRP beleggers geweest die tussen de 1.000 en 1.000.000 tokens bezitten, een stijging van 0,23%. Dit duidt op een toename van het aantal houders ondanks een afname in marktwaarde.

Aan het begin van het jaar was er een daling in het aantal whales in Ripple, van 867,000 naar 858,000 op 3 april. Toch zien we nu dat het aantal whales weer toenemen in XRP. Ondanks de huidige marktomstandigheden, benadrukt de vraag naar XRP de voortdurende aantrekkingskracht onder grote belanghebbenden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer