Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Crypto analist voorspelt eind 2025 miljard gebruikers

Crypto-analist Willy Woo voorspelt dat de crypto industrie tegen het einde van 2025 een miljard gebruikers kan bereiken. Woo deelde zijn inzichten in een recente post:

Op koers voor 1 MILJARD crypto gebruikers tegen het einde van 2025, waarbij 65% van de gebruikers van Binance Bitcoin zullen bezitten.

Willy Woo


Grafiek van miljard gebruikers

In een grafiek die Woo deelde, zien we aanzienlijke vooruitgang. De grafiek toont de groei van het aantal crypto gebruikers en projecteert deze trend voort. Hierin wordt het aantal gebruikers gedefinieerd als unieke accounts die KYC verificatie hebben voltooid en actief zijn geweest in blockchain transacties. Hierin worden wel gebruikers van ETF’s meegenomen.

Grafiek gebruikers crypto
Bron: Woocharts.com

Daniel Batten, investeerder en auteur van het boek “Bitcoin ESG Forecast”, reageerde op de grafiek:

Ongelofelijke grafiek, de eerste keer dat we zien dat de we de drempel van 1b zullen halen binnen een aanzienlijke periode.

Daniel Batten

Mijlpaal voor mainstream adoptie

Het bereiken van een miljard crypto gebruikers wordt al lange tijd gezien als een cruciale mijlpaal voor de mainstream adoptie van cryptovaluta. Deze adoptie zou nieuwe investeringen kunnen aantrekken, wat potentieel de waarde van Bitcoin zou kunnen verhogen in de toekomst.

Een rapport van Crypto.com in januari 2024 toonde aan dat het aantal eigenaren van cryptovaluta eind 2023 met maar liefst 34% steeg tot een totaal van 580 miljoen gebruikers. 

Kijkend naar Bitcoin houders specifiek, zien we dat zij 51% van de gehele crypto markt uitmaken en het aantal steeg van 222 miljoen gebruikers naar 296 miljoen gebruikers in 2023. Deze groei wordt voornamelijk toegeschreven aan de ontwikkelingen rondom Bitcoin Exchange Traded Funds (ETFs).

De vraag is of deze trend zich kan voortzetten nu de ETF’s er al zijn.

Huidige trend ten opzichte van voorgaande rapporten

In 2022 publiceerden Boston Consulting Group, Bitget, en Foresight Ventures een rapport waarin werd verwacht dat de grens van een miljard gebruikers tegen 2030 bereikt zou worden. Door parallellen te trekken met de adoptiecurve van het internet, suggereert dit rapport dat aanhoudende crypto adoptie een vergelijkbaar traject zou kunnen volgen.

Op dit moment blijft crypto adoptie relatief laag, met veel ruimte voor expansie, aangezien slechts 0,3% van het individuele vermogen geïnvesteerd is in crypto, vergeleken met 25% in wereldwijde aandelen, zoals geschat door BCG.

Persoonlijk denk ik dat het bereiken van 1 miljard gebruikers tegen 2025 een uitdaging zal zijn. Dit zou een toename van 72% vereisen. Realistisch gezien verwacht ik dat deze mijlpaal ergens tussen 2025 en 2030 zal worden bereikt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

​​Arbitrum verslaat Polygon, wat is de volgende stap voor beide?

Timo Bruinsel

Solana klaar om $200 te bereiken tegen het einde van de maand

Timo Bruinsel

Voortgang Ethereum ETF en impact toekomstige Solana ETF

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer