Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Chinese studenten ontdekken gat in de wet: Komt Bitcoin terug in China?

Chinese studenten hebben een soort gat in de wet ontdekt voor de Bitcoin. Zo stellen ze in een rapport dat Bitcoin als een eigendom beschouwd kan worden. Dit betekent niet dat de Bitcoin legaal is, maar ook niet dat het verboden is. 

China staat er in de crypto wereld bekend om dat ze de Bitcoin en andere crypto hebben verboden. Dit verbod op crypto heeft in 2021 een enorm effect gehad op de markt, die als gevolg compleet instortte. 

Nu een aantal Chinese studenten een gat in de wet hebben ontdekt, kan het zijn dat de Bitcoin weer terug op de markt kan komen in China. Deze kans is helaas erg klein, aangezien China niet bepaald bekend staat om de tolerantie. 

Houvast in de wet

Er is een klein gebied in de wet gevonden waar de Chinese studenten houvast aan vinden. Zo wordt gesteld dat de Bitcoin als een eigendom beschouwd kan worden. Dit zorgt ervoor dat Bitcoin en andere crypto legale houvast hebben binnen de wet. 

Helaas betekent dit nog niet dat crypto weer legaal wordt in China. Crypto is gewoon nog niet volledig verboden. Kortom, crypto kan volgens de wet niet gezien worden als smokkelwaar. 

Het rapport van de studenten zei hier het volgende over:

“Bitcoin is niet legaal, maar ook niet volledig verboden. BTC is ook geen smokkelwaar. Bitcoin is feitelijk verhandelbaar en heeft economische waarde, dus het kan als een eigendom beschouwd worden.”

Op X (Twitter) lichtte Wu Blockchain het rapport van de studenten uit:

https://twitter.com/WuBlockchain/status/1787386936098963667?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1787386936098963667%7Ctwgr%5Eab5af1540d8add10dab9878c1393a88a22671c10%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fen.bitcoinsistemi.com%2Fnew-bitcoin-btc-report-from-china%2F

Het verbod van China op crypto

In september 2021 besloot de Chinese regering dat alle activiteiten met betrekking tot Bitcoin en andere crypto, waaronder handel en mining, te verbieden en hierbij transacties illegaal te verklaren. 

Daarnaast werd het exchanges verboden om diensten in China aan te bieden. Praktisch gezien kreeg China hierdoor complete controle over het financiële systeem, aangezien DeFi niet meer toegankelijk is. 

De crypto markt heeft een enorme deuk opgelopen door deze actie van China. China vormde een enorm onderdeel van de crypto markt. Dit resulteerde in de grootste algemene daling van de crypto markt in de geschiedenis. 

Het zal een mooie vooruitgang zijn voor de crypto markt als handel in China weer mogelijk wordt. De kans dat dit gaat gebeuren, is echter niet heel groot. De kans is groot dat dit gat in de wet snel gedicht gaat worden en het zero tolerance beleid van China behouden wordt. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

​​Arbitrum verslaat Polygon, wat is de volgende stap voor beide?

Timo Bruinsel

Solana klaar om $200 te bereiken tegen het einde van de maand

Timo Bruinsel

Voortgang Ethereum ETF en impact toekomstige Solana ETF

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer