Blockchain Stories
Binance krijgt boete van $4,3 miljoen van Canadese financiële toezichthouder
Binance Crypto Exchange Nieuws

Binance krijgt boete van $4,3 miljoen van Canadese financiële toezichthouder

De Canadese toezichthouder heeft Binance dinsdag een boete opgelegd van $4,3 miljoen omdat het platform twee administratieve overtredingen van de financiële regelgeving van Canada zou hebben begaan. In mijn ogen is de boete van $4,3 miljoen niet zo significant, vooral omdat Binance eerder al een boete van $4,3 miljard heeft betaald.

Waarom heeft FINTRAC de boete opgelegd?

Volgens een persbericht van donderdag heeft het Financial Transactions and Reports Analysis Centre of Canada (FINTRAC), de financiële inlichtingen eenheid van het land en de belangrijkste financiële toezichthouder, aangegeven dat Binance er niet in geslaagd was zich te registreren als een buitenlandse geld servicedienst, ondanks meerdere kansen hiertoe.

FINTRAC heeft verder onthuld dat Binance tussen 1 juni 2021 en 19 juli 2023 in totaal 5.902 crypto transacties heeft uitgevoerd van meer dan $10.000 zonder de bijbehorende Know Your Customer (KYC) informatie aan de toezichthouder te rapporteren. Deze overtredingen werden ontdekt met behulp van blockchain explorer tools, een essentiële methode voor het verzekeren van compliance.

Deze boete komt slechts zes maanden nadat Binance instemde met het betalen van een boete van $4,3 miljard aan Amerikaanse toezichthouders voor het overtreden van Amerikaanse antiwitwaswetten, en een week nadat voormalig Binance CEO en medeoprichter Changpeng “CZ” Zhao tot vier maanden gevangenisstraf in de VS werd veroordeeld voor het niet opzetten van een adequaat KYC.

Ook problemen met financiële toezichthouders in Nigeria

Binance is ook verwikkeld in een strijd met financiële toezichthouders in Nigeria, waar het beschuldigd wordt van witwassen en belastingontduiking. Tigran Gambaryan, het hoofd van de financiële naleving van Binance in de VS, werd in februari gearresteerd en beschuldigd van dezelfde misdrijven.

Eerder deze week riep Binance CEO Richard Teng de Nigeriaanse regering op om Gambaryan vrij te laten, waarbij hij in een blogpost opmerkte dat al in januari, voor de arrestatie, “onbekende personen” een aanzienlijke betaling in cryptocurrency hadden geëist om de aanklachten te laten verdwijnen. De New York Times rapporteerde dat deze steekpenning $150 miljoen bedroeg.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer