Blockchain Stories
Bitcoin mining is makkelijker geworden: Dit is de reden
Bitcoin Mining Nieuws

Bitcoin mining is makkelijker geworden: Dit is de reden

Het minen van de Bitcoin is makkelijker geworden. Recente marktgegevens laten zien dat er een drastische verschuiving plaatsvindt in het Bitcoin netwerk. De verschuiving heeft de moeilijkheid van het minen van crypto verminderd. 

De hashrate is enorm gedaald

De afgelopen tijd is de hashrate flink gedaald. Zo is deze met 5,6% gedaald naar 83,15 biljoen. Volgens gegevens van btc.com vond de verandering in Bitcoin mining plaats ter hoogte van blok 842.688, waarbij de gemiddelde hashrate 646,96 EH/s bedroeg. 

De moeilijkheidsgraad van de Bitcoin blockchain is een maatstaaf van voor hoe moeilijk het is voor miners om transacties te verifiëren en deze aan een blok toe te voegen, waar ze een beloning voor krijgen. 

De moeilijkheidsgraad wordt om de week berekend en deze waarde stijgt naarmate er meer computers aansluiten om Bitcoin te minen. Als de moeilijkheidsgraad juist verminderd, worden er minder computers aangesloten. 

De grootste daling in hashrate sinds 2022

Volgens de gegevens komt hier een gemiddelde hashrate uit over een periode van zeven dagen. Op het moment is dit 572,18 EH/s, wat de grootste daling in gemiddelde hashrate is sinds december 2022. 

Als de daling aan blijft houden, betekent het dat miners minder moeite moeten doen om een blok te minen. Hierdoor worden producties veel sneller winstgevend. De winstrapporten van grote Bitcoin bedrijven zal hierdoor de komende periode hoger worden. 

De Bitcoin in de spotlight

De laatste tijd is de Bitcoin steeds vaker in de spotlight. Dit heeft met name te maken met het dalen van de Bitcoin koers. De afgelopen 24 uur is de Bitcoin koers weer met 2,29% gedaald. 

Veel lange termijn handelaren hebben veel vertrouwen in de terugkeer van een bullmarkt. Er zijn veel verwachtingen dat de Bitcoin binnenkort snel terug gaat veren om weer bullish te worden. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer