Blockchain Stories
Cardano’s bullish breakout? Lees hier mijn ADA verwachting!
Altcoin Nieuws

Cardano’s bullish breakout? Lees hier mijn ADA verwachting!

De prestaties van Cardano (ticker: ADA) waren recentelijk erg volatiel vergeleken met de andere top 10 valuta’s. Dit heeft de prijs van ADA naar een kritiek punt geduwd, waar het bijna een bullish patroon doorbrak. Maar wat zijn de verwachtingen? Lees snel verder!

Cardano bereidt zich voor op een rally

Een populaire cryptoanalist, World of Charts, heeft recentelijk een post geplaatst waarin hij een bullish patroon benadrukt dat zich lijkt te ontwikkelen op de ADA grafiek. 

Volgens deze post bereikt de prijs van ADA de bovenste trendlijn van een bullish vlag patroon. Als er sprake is van een succesvolle uitbraak die boven dit punt uitkomt, kan dit leiden tot een enorme groei van de ADA koers. Uit de tweet blijkt dat een dergelijke uitbraak ADA binnen enkele weken naar de $1 zou kunnen stuwen..

De prijsveranderingen van ADA ondersteunen deze mogelijkheid, aangezien het een van de grootste stijgers was onder de top 10 crypto’s. Volgens de grafieken was Cardano aan het stijgen.

Sentiment en marktkapitalisatie ADA

Op het moment van schrijven is de ADA koers $0,4568 met een marktkapitalisatie van meer dan $16,2 miljard, wat het de tiende grootste cryptovaluta in de markt maakt. Het handelsvolume steeg ook samen met de prijs, wat altijd wel een positief signaal is.

Vervolgens hebben we Santiment geraadpleegd om te kijken of deze metrics de prijsstijging ondersteunen en we zagen dat de Funding Rate van ADA daalde op 9 mei. Dit is doorgaans een bullish teken, omdat prijzen over het algemeen in de tegenovergestelde richting van de Funding Rate bewegen.

Daarbij was de handelssnelheid hoog, wat betekent dat ADA veel werd gebruikt bij transacties binnen een bepaald tijdsbestek. Ook de MVRV ratio is een waarde die een bullish signaal afgeeft.

image 4 4
Bron: Santiment

Wat staat ADA te wachten?

In de afgelopen uren zien we dat het vertrouwen van investeerders in ADA toeneemt. Volgens Santiment is het gemiddelde sentiment rondom ADA naar de positieve zone verschoven. Dit betekent dat het sentiment rondom ADA steeds positiever wordt.

Het sociale volume nam ook toe, wat wijst op een stijging van de populariteit van de token in de cryptoruimte. Het gewogen sentiment van ADA verbeterde volgens Santiment.

image 4 5
Bron: Santiment

Technische indicatoren

Naast bovenstaande sentimenten zagen we ook dat een aantal technische indicatoren positief uitvallen, waaronder de MACD die toont dat er een bullish voordeel is op de markt. De Relative Strength Index (RSI) geeft ook een stijging aan, wat impliceert dat er een verdere prijsstijging zou kunnen zijn, waardoor ADA boven het bullish patroon zou kunnen uitbreken.

image 4 6
Bron: TradingView

Als er een uitbraak plaatsvindt, dan zal de eerste test voor ADA in de buurt van zijn directe weerstand op $0,518 zijn. Echter, de Chaikin Money Flow (CMF) registreerde een scherpe daling, wat suggereert dat de bull run van ADA mogelijk niet lang zal duren en dat ADA zou kunnen dalen naar zijn steun op $0,43.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer