Blockchain Stories
Argentinië zet aardgas in voor bitcoin mining 
Bitcoin Mining Nieuws

Argentinië zet aardgas in voor bitcoin mining 

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De energiesector van Argentinië richt zich steeds meer op bitcoin. Dit keer doen ze dat met een door de staat beheerde faciliteit die aardgas gebruikt van olievelden die anders verspild zouden worden. Nu heeft het nog een doel en dat kun je positief bekijken. 

Een grote onderneming 

Het staatsbedrijf YPF heeft onlangs samengewerkt met Genesis Digital Assets (GDA) om een bitcoin mining faciliteit te lanceren die wordt aangedreven door gasverbranding. 

Het zal 1.200 machines gebruiken om gas te benutten dat momenteel wordt afgefakkeld in de atmosfeer. Dit gebeurt allemaal terwijl Argentinië bitcoin heeft omarmd met de verkiezing van de president Javier Milei eind 2023. Een president die zeer positief te spreken is over bitcoin. 

Door gestrand gas dat momenteel als afval wordt verbrand een nieuwe bestemming te geven, schat GDA dat de mining operatie tot 63% van de CO2 uitstoot kan verminderen. Dit toont aan hoe mining energie bij producten kan omzetten in productief gebruik.

Abdumalik Mirakhmedov is de oprichter van GDA. Mirakhmedov zei:

Dit zal opnieuw een kans zijn om te laten zien dat bitcoin mining een positief effect kan hebben op het milieu en volledig geïntegreerd kan worden in lokale gemeenschappen.

Abdumalik Mirakhmedov

Voor YPF Luz, zorgt het geleidelijk maken van gaskosten voor compensatie en bevordert het duurzaamheid.

Alleen maar voordelen te zien

Als je naar het totale plaatje kijkt, is het duidelijk te zien dat er goed is nagedacht over dit plan. Voor GDA betekent dit namelijk concurrerende energieprijzen en verminderde koolstof uitstoot. 

Voor Argentinië geeft dit aan dat het leiderschap toont bij het benutten van bitcoin mining om de energie-infrastructuur te verbeteren. Mirakhmedov noemde de energiebronnen van Argentinië en vriendelijke regelgeving als ideale omstandigheden voor de faciliteit. Dat is ook wel gebleken de afgelopen periode. 

Naarmate bitcoin mining wereldwijd groeit, laten projecten zoals die van GDA en YPF zien hoe gestrande bronnen kunnen worden verminderd door productieve mining.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu