Blockchain Stories
Hoe snel kan Avalanche (AVAX) weer naar de $100?
Altcoin Nieuws

Hoe snel kan Avalanche (AVAX) weer naar de $100?

AVAX, de native currency van het Avalanche netwerk, handelt in de afgelopen maand zeer volatiel tussen de $30 en de $39. Hoewel dit niks vergeleken is met maart, toen de Avalanche koers boven de $63 handelde, speculeert AMBCrypto over hoelang het kan duren voordat AVAX de magische grens van $100 bereikt.

Op dit moment handelt de Avalanche koers zo’n 6,3% lager voor $33,38. Er is een algehele marktdaling in crypto van 3,4%.

Technische indicatoren van Avalanche

De weg naar $100 is nog lang en complex voor Avalanche. De derivatenmarkt toont een dominante positie van shorts, wat betekent dat veel handelaren gokken op een prijsdaling. Toch geeft de ‘golden cross’ op de dagelijkse grafiek, waar de 50 Exponential Moving Average (EMA) de 200 EMA kruist, een bullish signaal af dat suggereert dat de munt op korte termijn weer zou kunnen stijgen naar $60.

avax prijs analyse
AVAX prijsanalyse. Bron: Trading View en AMBCrypto

Op dit moment lijkt het erop dat de bears winnen met agressieve short posities en een negatieve funding rate van -0.013%.

Een belangrijk aspect om in de gaten te houden is de Money Flow Index (MFI), die aangeeft of er kapitaal naar de munt stroomt of niet. Als deze index hoog blijft, kan dit betekenen dat er genoeg investeringsstromen zijn om de prijsstijging voort te zetten.

Is een Avalanche koers van $100 een kwestie van tijd?

Hoewel de toekomst er volgens AMBCrypto veelbelovend uitziet met de golden cross en een sterke ondersteuning op $32,77, is het onwaarschijnlijk dat AVAX snel de $100 zal bereiken.

De huidige marktindicatoren, zoals de Open Interest (OI) die licht is toegenomen volgens Coinglass, tonen aan dat er meer handelaren posities innemen om te profiteren van de huidige prijsactie. Dit kan leiden tot een nieuwe prijsstijging, maar de sprong naar $100 is waarschijnlijk een doel voor de langere termijn.

Investeerders en handelaren moeten goed moeten letten op zowel de korte- als de lange termijn indicatoren en niet te snel conclusies moeten trekken op basis van kortstondige prijsstijgingen.

De reis naar $100 voor AVAX vereist geduld en aandacht voor zowel marktbewegingen als fundamentele veranderingen binnen het Avalanche netwerk.

Ook goed om in je achterhoofd te houden is dat op 22 mei 2024 9,54 miljoen aan AVAX in circulatie komt. Dit kan een impact hebben op de prijs.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer