Blockchain Stories
VS zal mogelijk voordelige “crypto wetsvoorstel” voor banken tegenhouden
Bitcoin Nieuws

VS zal mogelijk voordelige “crypto wetsvoorstel” voor banken tegenhouden

De invloedrijke financiële instelling, Wells Fargo, bezit op de cryptomarkt een spot Bitcoin ETF voor zijn klanten. Dit kan gezien worden als een acceptatie en integratie van cryptocurrencies in de bredere financiële sector, wat het institutionele vertrouwen in digitale activa kan versterken.

Er zijn specifieke details over de betrokkenheid van Wells Fargo bij de cryptomarkt, waarbij de bank een aanzienlijk aantal aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) bezit namens zijn klanten. Zo is bekend dat in de Form F13-filing van de bank, waarin institutionele beleggingsbeheerders hun bezittingen moeten openbaren, staat dat Wells Fargo 2.245 aandelen bezit. 

De bank onthulde recent ook dat het investeringen had gedaan in andere ETF’s.

Actieve betrokkenheid van Wells fargo

Wells Fargo is dus actief betrokken bij het beheren van Bitcoin gerelateerde beleggingen voor hun klanten. De actie van Wells Fargo laat zien dat er een verandering is in de houding van traditionele banken zoals ten opzichte van de cryptomarkt. Terwijl banken voorheen terughoudend waren met betrekking tot diensten gerelateerd aan digitale activa, laat de betrokkenheid van Wells Fargo zien dat banken nu actiever worden in het faciliteren van dergelijke investeringen.

Er mag nu dus zeker gesteld worden dat er erkenning is van de groeiende vraag van klanten naar crypto gerelateerde beleggingen. Verder is het ook een stap naar een meer inclusief aanbod van financiële diensten. Ook recente politieke ontwikkelingen in de Verenigde Staten met betrekking tot de regulering van cryptocurrencies, maken een positive indruk op de crypto markt. 

Wetsvoorstel om SEC richtlijnen terug te draaien

In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is namelijk een wetsvoorstel aangenomen dat SEC richtlijnen zou terugdraaien die banken ontmoedigen om crypto te bezitten door hen te verplichten de activa op hun balans op te nemen. Het aannemen van dit wetsvoorstel door het Huis van Afgevaardigden kan worden gezien als een stap in de richting van het creëren van een meer crypto vriendelijk regelgevingskader. 

Het wetsvoorstel werd aangenomen met 207 stemmen van Republikeinen en 21 stemmen van Democraten, met in totaal 228 stemmen voor en 182 stemmen tegen. Het feit dat een aanzienlijk aantal Republikeinen samen met een kleine groep Democraten hebben gestemd om het wetsvoorstel aan te nemen, kan aangeven dat er een brede steun is voor het wijzigen van de SEC richtlijnen met betrekking tot banken en cryptocurrencies

Consumentenbelangen beschermen

Volgens de Republikein Mark Flood, die ook geholpen heeft met het ontwerpen van het wetsvoorstel, is het de bedoeling dat consumentenbelangen beschermd worden. Verder moet het wetsvoorstel ook obstakels wegnemen die banken ervan weerhouden om actief te zijn als bewaarders van digitale activa.

Aan de andere kant gaat de regering Biden namelijk ervan uit dat het wetsvoorstel de SEC zou beperken in haar vermogen om passende regelgeving vast te stellen met betrekking tot crypto-activa. De Biden administratie staat dus zo te zien niet achter wat in het wetsvoorstel is aangehaald. Dit weerspiegelt een bredere discussie over de juiste regelgevingsbenadering ten opzichte van cryptocurrencies en de rol van de overheid bij het reguleren van deze opkomende activaklasse.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer