Blockchain Stories
Wells Fargo onthult investering in Grayscale en ProShares Bitcoin ETF’s
Nieuws

Wells Fargo onthult investering in Grayscale en ProShares Bitcoin ETF’s

Wells Fargo is een zeer belangrijke financiële dienstverlener dat gevestigd is in de Verenigde Staten. Ze hebben nu laten weten dat het heeft geïnvesteerd in bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’S) aangeboden door Grayscale en ProShares.

Groot waarde in aandelen

Vandaag is in een overzicht vanuit de SEC naar buiten gekomen dat Wells Fargo 37 aandelen van de ProShares Bitcoin Strategy ETF in bezit had. Daarnaast ook nog 2.245 aandelen van Grayscale Bitcoin Trust, dat is omgezet in een ETF. Het bedrijf meldde ook 52 aandelen in Bitcoin Depot. Dat is een leverancier van crypto geldautomaten.

De totale waarde van de drie bitcoin-gerelateerde investeringen bedroeg $143.11 / €132.68. Dat is een aanzienlijk kleine positie voor de grote bank. 

Wells Fargo rapporteerde ongeveer bijna 2 biljoen dollar activa rond juni 2023, waardoor het de op twee na grootste bank in de VS is op basis van bezittingen. De SEC voegde eraan toe dat waarnemers niet moeten aannemen dat de informatie die door het financiële bedrijf is verstrekt “nauwkeurig en volledig” was. 

Het nieuws over de grote rol die Wells Fargo heeft gespeeld in de Spot Bitcoin ETF komt middenin een bredere trend van institutionele acceptatie van bitcoin, waarbij verschillende grote banken en financiële instellingen manieren verkennen om BTC op te nemen in hun aanbod en meer blootstelling hieraan te krijgen. 

Groeiende lijn voor ETF’s

Door heel 2024 zijn Spot Bitcoin ETF’s een enorm onderdeel van gesprek geworden binnen de financiële sector. De investeringsaanbiedingen kregen hun eerste goedkeuring in januari. Sindsdien zijn ze alleen maar opvallender geworden door hun immense succes.

Er was een belangrijkste reden waarom de industrie zo vurig pleitte voor de goedkeuring van Spot Bitcoin ETF’s. Dat was het verwachte effect dat het erna zou hebben. Bijgevolg is Wells Fargo een van de vele prominente instellingen die hebben geprobeerd bitcoin in hun aanbod te integreren. 

De aanwezigheid van Spot Bitcoin ETF’s biedt daarvoor een perfecte ingang. Het kan nu wellicht een stap zijn voor andere banken om eens te kijken of het een optie voor hen is in de nabije toekomst. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer