Blockchain Stories
Het Witte Huis streeft naar nominatie van CFTC-Commissaris Johnson voor bijzondere positie 
Nieuws

Het Witte Huis streeft naar nominatie van CFTC-Commissaris Johnson voor bijzondere positie 

Op 9 mei is er een van rapport van Bloomberg naar buiten gekomen. Hierin staat het Witte Huis naar verluidt op het punt om Kristin Johnson te nomineren voor een belangrijke functie in het Amerikaanse ministerie van Financiën. Hier zal ze toezicht houden op banken. Johnson is nu een commissaris bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). 

De nieuw functie 

Volgens een aantal anonieme bronnen zal de aankondiging van de nominatie van Johnson binnenkort openbaar worden gemaakt. 

Het Office of Financial Institutions van het ministerie van Financiën helpt bij het vormen van beleid. Dit doen ze met een focus op cybersecurity. De assistent-secretaris houdt toezicht op een beleidsportefeuille die onder andere banken en kredietunies omvat. Ook verzekeringen en consumentenbescherming spelen een grote rol.

De positie werd eerder bekleed door Graham Steele, die het ambt in januari heeft verlaten. Dit nieuws kwam vanuit meerdere nieuwsberichten. In een toespraak eerder die maand drong Steele er bij Amerikaanse wetgevers op aan normen te ontwikkelen om crypto te reguleren.

De aanvraag voor Johnson 

De Democratische commissaris van de CFTC komt dus in aanmerking voor de functie van assistent-secretaris voor Financiële Instellingen. Het balletje begon eigenlijk te rollen, nadat zij vorige week steun kreeg van Maxine Waters. Waters is de rangschikkende Democraat van het House Financial Services Committee uit Californië.

Afgelopen week is er een brief gestuurd naar president Joe Biden. Hierin werd hem aangedrongen om Johnson te nomineren als assistent-secretaris voor Financiële Instellingen bij het Ministerie van Financiën.

Waters zei dat Johnson het comité heeft voorzien van haar expertise op verschillende onderwerpen, van gegevensprivacy tot kunstmatige intelligentie tot digitale activa.

“In haar rol als commissaris van de CFTC heeft commissaris Johnson prioriteit gegeven aan het handhaven van de integriteit van onze financiële markten,” zei Waters. “Ze heeft de Commissie aangespoord om strenge normen voor kapitaal, onderpand en marges aan te nemen. Commissaris Johnson leidt ook het werk van de CFTC op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en moedigt de Commissie aan om zorgvuldig te evalueren of bestaande regelgeving geschikt is of nieuwe regelgeving nodig is.”

Maxine Waters

Het zal allemaal zeker invloed hebben op de uiteindelijke keuze, maar voor nu is het nog even zien wie de belangrijke functie zal vervullen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer