Blockchain Stories
Solana koersverwachting: Wat kunnen we verwachten van SOL?
Altcoin Nieuws Solana

Solana koersverwachting: Wat kunnen we verwachten van SOL?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Momenteel zijn er positieve prestaties van SOL ten opzichte van de algehele markttrend op te merken. De prijs van SOL steeg gisteren met meer dan 10% naar $153. Vandaag is de Solana koers weer gedaald met 6,3% naar $145 en ziet de koers op langere termijn een neerwaartse trend. 

Ondanks een neerwaartse trend is er vandaag een significante handelsactiviteit rond Solana (SOL). Dit kan duiden op een veranderende dynamiek op korte termijn voor deze cryptocurrency.

Er werd namelijk een handelsvolume van $2,77 miljard bereikt in de afgelopen 24 uur. Deze ontwikkeling is belangrijk aangezien de handelsvolume als een indicator van marktinteresse en potentiële prijsbewegingen gezien wordt. 

Handelsvolume van SOL

Het huidige handelsvolume van SOL is een indicatie van grote prijsbeweging in de nabije toekomst. Ook de grafiek van SOL vertoont vandaag een solide uitgangspunt. Alles is momenteel gunstig en het is een teken dat er een mogelijke groei op korte termijn kan zijn. Dit kan investeerders aanmoedigen om positiever te zijn over de vooruitzichten van SOL.

Het niveau van de relatieve sterkte-index (RSI) van Solana (SOL), die aangeeft dat de koopdruk hoog is, houdt mogelijk enkele dagen aan. Deze index bereikte eerder deze week een niveau van 70. Een sterkte-index van boven de 70 wordt vaak geïnterpreteerd als een goed signaal, wat zou kunnen wijzen op een periode van consolidatie of een omkeer in de prijsbeweging op de korte termijn.

solana koersgegevens trading view
Bron: Trading View

De failliete FTX exchange

Ook de recente bewegingen van de voortschrijdende gemiddelde van Solana (SOL), is gestegen. Hierbij is het kortetermijngemiddelde (30-daags) boven het langetermijngemiddelde (200-daags) komen te liggen. Ook de convergentie van de weerstands- en ondersteuningsniveaus van Solana (SOL)  kan duiden op een aanstaande grote prijsbeweging.

Convergenties van deze niveaus worden eveneens ook geïnterpreteerd als een indicatie van toenemende prijsvolatiliteit en potentiële trendomkeringen. Dit kan interessant zijn voor handelaren die proberen in te spelen op toekomstige koersbewegingen van SOL.

Echter, de afgelopen dagen is een enorme hoeveelheid Solana, ter waarde van ongeveer $1,5 miljard, verplaatst van een onbekende wallet naar een andere. 

Dergelijke grote transacties kunnen invloed hebben op de marktdynamiek en kunnen de koers van SOL beïnvloeden. Gezien het feit dat de failliete exchange FTX bezig is met het afromen van zijn bestaande activa om crediteuren terug te betalen, is het te verwachten dat de Solana koers in de komende dagen in een dip terecht komt.

Negatieve beinvloeding door verkoopdruk 

Door een dergelijke afroming kan er een verkoopdruk ontstaan ​​die de prijs van Solana negatief kan beïnvloeden. Er is nu onzekerheid rond de timing wanneer de Solana van FTX beschikbaar zal zijn op de markt. Dit is vanwege beperkingen zoals lock-up periodes voor bepaalde activa.

Toch moeten handelaren rekening houden met het feit dat SOL op de middellange termijn wat schommelingen kan vertonen. De afroming van FTX’s voorraad blijft mogelijk beperkt als deze op een gecontroleerde en geleidelijke wijze wordt gedaan. Al met al zijn er positieve vooruitzichten voor Solana (SOL) op de lange termijn, aangezien het netwerk een aanzienlijke totale vergrendelde waarde van $4 miljard heeft

Op basis van deze informatie verwachten wij een turbulente periode voor de koers tijdens de verkopen van FTX. Het hoge netwerkgebruik, hoge TVL en het handelsvolume heeft een positieve impact op de prijsvoorspelling.

Op basis van deze gegevens zou Solana op middel-korte termijn de $200 weer kunnen retesten, maar dit is sterk afhankelijk van FTX. Als het plan van FTX wordt geaccepteerd dan moeten zij naar verwachting de meeste schuldeisers in Q1 2025 terugbetalen. De all-time high van $260 ligt dit jaar mogelijk nog te ver weg door de verkoopdruk van FTX.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu