Blockchain Stories
Solana verslaat Ethereum op deze vlakken, is er een verschuiving mogelijk?
Altcoin Ethereum Memecoin Nieuws Solana

Solana verslaat Ethereum op deze vlakken, is er een verschuiving mogelijk?

In de competitieve cryptowereld proberen veel blockchains “de nieuwe Ethereum” of een “Ethereum-killer” te worden. Nu lijkt het erop dat Solana dichterbij Ethereum komt, vooral als het gaat om de vergoedingen die aan validators worden betaald. Ook neemt de activiteit op het Ethereum netwerk af, terwijl Solana een toename ziet in gebruikers en netwerkactiviteit.

Dit leidt tot speculaties over een mogelijke verschuiving in investeerdersvoorkeuren.

Waarom Solana Ethereum voorbijstreeft

Recente gegevens tonen aan dat Solana, dankzij zijn lagere transactiekosten en snellere verwerkingstijden, meer gebruikers naar zijn netwerk trekt. Dit heeft geleid tot een verhoging van de fees die aan validators worden uitbetaald.

Ethereum, dat lang de voorkeursblockchain was voor ontwikkelaars en gebruikers, ziet nu een daling in het aantal dagelijkse actieve adressen en de gemiddelde netwerkomzet, die in de afgelopen maand met maar liefst 81,6% is gedaald. Dit in tegenstelling tot het eerste kwartaal van 2024, toen boekte Ethereum een winst van $365,4 miljoen.

Ethereum dagelijkse gebruikers vs dagelijkse inkomen
Bron: Token Terminal. Netwerkomzet daalt.

Deze trend wordt versterkt door de verminderde interesse in Ethereum’s NFT markt, waar alternatieve ketens zoals Bitcoin en Solana terrein winnen. Dit alles wijst op een mogelijke verschuiving in de dynamiek van smart contract platforms, waar Solana langzaam maar zeker een groter deel van de markt lijkt af te snoepen van Ethereum.

Vooral memecoin handel op Solana zorgt voor een stijging van het aantal gebruikers.

Signalen van een zwakkere Ethereum

De Ethereum koers toont ook tekenen van zwakte, met meerdere lagere pieken en dalen wat wijst op een bearish trend. Ook is de Relative Strength Index (RSI) van Ethereum gedaald, wat verder aangeeft dat de momentum momenteel bij de bears ligt.

Hoewel het netwerk van Ethereum groeit, wat wijst op een aanhoudende interesse in nieuwe adressen, wijst de verminderde handelsfrequentie op een afkoelende markt voor ETH. Dit contrast met de opkomst van Solana kan wijzen op een verschuiving van investeerdersinteresses naar een goedkopere en efficiëntere smart contract blockchain.

We zouden dus getuige kunnen zijn van een kantelpunt waarbij Solana de fakkel overneemt van Ethereum als de favoriete blockchain voor veel gebruikers en ontwikkelaars.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer