Blockchain Stories
Ethereum gebruiker maakt per abuis $ 71 miljoen Wrapped Bitcoin over naar adres van scammer!
Bitcoin Ethereum Nieuws

Ethereum gebruiker maakt per abuis $ 71 miljoen Wrapped Bitcoin over naar adres van scammer!

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Momenteel doet er zich een potentieel schandaal in de cryptocurrency-wereld voor. Hierbij  wordt gesuggereerd dat een dader spijt heeft na het stelen van een aanzienlijke hoeveelheid Wrapped Bitcoin. De gestolen hoeveelheid Wrapped Bitcoin vertegenwoordigt een bedrag van $ 71 miljoen. 

Het slachtoffer is een Ethereum trader. Hij maakte per ongeluk een aanzienlijke hoeveelheid Wrapped Bitcoin over naar een verkeerde adres, maar lijkt weer over zijn geld te kunnen beschikken. Hoewel vooruitgang is geboekt in het terugvorderen van het geld, is het niet duidelijk of hij het volledig bedrag terug krijgt. 

Wrapped Bitcoin naar het verkeerde adres 

Op 3 mei stuurde adres 0x1E227 1.155 Wrapped Bitcoin (WBTC) – ter waarde van ongeveer $71 miljoen – naar het crypto-adres van een oplichter. Dit gebeurde nadat hij was misleid en dacht dat het adres van de ontvanger van hem was. Het slachtoffer van de zwendel heeft daarna contact opgenomen met de persoon die zijn geld heeft ‘gestolen’ via de blockchain. In het verlengde hiervan is er een gedeeltelijke vergoeding ontvangen van 52 ETH ($156,000).

Het slachtoffer en de scammer communiceerden rechtstreeks via de blockchain, waarbij het volgende aan het slachtoffer is voorgehouden door de scammer: “Please leave your Telegram and I will contact you,”.

Dit was een mogelijke poging van de scammer om de situatie te manipuleren of te onderhandelen, mogelijk met de bedoeling om meer informatie te verkrijgen of verdere betrokkenheid van het slachtoffer te vergemakkelijken.

Sluwe aard van de oplichter

De sluwe aard van de oplichter kwam meer tot uiting in de manier hoe hij fondsen probeerde te stelen. Dit deed hij namelijk door middel van “address poisoning” of “wallet contamination”. De “address poisoning” of “wallet contamination” techniek werkt op een bepaalde manier waarbij een oplichter een transactie van nulwaarde naar de wallet van het doelwit stuurt vanaf een adres dat lijkt op een bekend adres van het slachtoffer.

De adressen van het slachtoffer en de oplichter leken dus op elkaar, waardoor het voor het slachtoffer moeilijk was om het verschil tussen de twee op te merken. Het echte adres van het slachtoffer lijkt dus precies op het adres van de oplichter met de karakters 0xd9A1 en eindigdend met 853a91.

De bedoeling van de oplichter bij het gebruik van de “address poisoning” of “wallet contamination” techniek, was kennelijk om het slachtoffer te misleiden en ervoor te zorgen dat hij het vals adres kopieerde voor een toekomstige transactie. Hierdoor kon de oplichter de transactie onderscheppen en de fondsen stelen.

Reactie van het slachtoffer 

De reactie van het slachtoffer, nadat hij zijn fondsen verloor, was dat hij meteen contact had opgemaakt met de oplichter en een voorstel deed om het grootste deel van het gestolen geld terug te ontvangen in ruil voor een beloning. Het slachtoffer stuurde eerst een bericht naar de oplichter om toe te geven dat hij fout was. Daarna deed hij een concreet voorstel om 90% van het geld terug te storten en als beloning 10% te behouden. 

Het slachtoffer liet de oplichter simpelweg het volgende weten:

We both know that $7 million will definitely make your life better, but $70 million won’t let you sleep well.

De oplichter reageerde op het voorstel van het slachtoffer door ‘betere’ voorwaarden voor het retourneren van de gestolen fondsen te stellen. Dit deed hij door druk uit te oefenen op het slachtoffer en te dreigen met het stopzetten van de communicatie als er niet aan zijn eisen zou worden voldaan.

Hierop reageerde het slachtoffer door te stellen dat hij de oplichter zou opsporen op basis van hun transactiegeschiedenis als hij het oorspronkelijke aanbod van 90/10 niet zou accepteren. De zaak nam een heel andere wending toen derden zich begonnen te mengen in het gesprek. Zo was iemand bereid om tegen een betaling van $100.000 informatie te verstrekken over de dader.

Helaas kreeg het slachtoffer niet van iedereen bijval. Zo feliciteerde een ander persoon de oplichter met het gebeuren en noemde de slachtoffer een domme gierige whale. Het gebeuren laat zien dat er een toenemend belang is van cyberbeveiliging binnen de cryptocurrency gemeenschap en de noodzaak van bewustzijn over potentiële risico’s en bedreigingen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu