Blockchain Stories
Harvest wil Hong Kong Bitcoin ETF beschikbaar maken in China
Bitcoin Nieuws

Harvest wil Hong Kong Bitcoin ETF beschikbaar maken in China

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Harvest Global Investments, een Chinese vermogensbeheerder en uitgever van de eerste Bitcoin en Ethereum ETFs in Hong Kong, heeft plannen bekend gemaakt om de Bitcoin ETF beschikbaar te maken in China. Dit zijn ze van plan om via de Hong Kong Stock Connect te doen. 

Deze ontwikkeling zal een belangrijke uitbreiding zijn voor de investeerdersbasis van de ETF. Daarnaast zal het een aanzienlijke impact hebben op de Aziatische crypto markt, wat uiteindelijk ook betekent dat wij er een effect van gaan merken. 

Het Stock Connect programma

In Hong Kong bieden de spot ETFs een manier om blootgesteld te worden aan de koers van crypto, aangezien er alsnog niet direct in belegd mag worden. In China is het door middel van het ETF Connect programma ook mogelijk om te investeren in Hong Kong ETFs. 

Het ETF Connect programma is een nieuw onderdeel dat in mei 2024 toe is gevoegd aan het bredere Stock Connect initiatief dat in 2014 gelanceerd werd om de beurs van Hong Kong te verbinden met de grote Chinese beurzen op het vasteland. 

Harvest CEO wil toegang tot het Chinese vasteland voor Bitcoin ETF

Harvest heeft zijn zinnen gezet op toegang tot het Chinese vasteland voor de Bitcoin ETF. Ondanks dat Hong Kong een speciale republiek van China is, gelden hier andere regels op de beurs. Hierdoor heeft Harvest Bitcoin en Ethereum spot ETFs naar buiten kunnen brengen. 

CEO van Harvest, Han Tongli, ziet de mogelijkheid om via het ETF Connect programma de Bitcoin ETFs beschikbaar te maken voor het Chinese vasteland. Dit maakte hij bekend op de Bitcoin Asia conferentie. Zo liet Tongli weten:

“We sluiten niet uit dat we onze ETFs willen opnemen in het ETF Connect programma, zolang alles de komende twee jaar soepel verloopt.”

Een positieve vooruitgang voor de Chinese beurs

De stap om investeringen in crypto mee te nemen in het Stock Connect initiatief zal een belangrijke stap zijn voor de Chinese beurzen. Aangezien er een zeer beperkte toegang tot crypto was in het Chinese vasteland, is blootstelling aan de Bitcoin koers een belangrijke vooruitgang. 

Hong Kong heeft crypto opener benaderd dan China, waardoor ETFs hier wel mogelijk zijn. In China zijn commerciële crypto activiteiten verboden, maar is handel en eigendom van crypto juridisch gezien een groot grijs gebied. Het meenemen van Bitcoin ETFs in het ETF Connect programma kan hier positieve verandering in brengen. 

Scepticisme over blootstelling aan de Bitcoin koers

De kans is groot dat er nog veel scepticisme zal zijn over blootstelling aan de Bitcoin koers. Ondanks dat de spot ETFS erg innovatief zijn en direct blootstelling aan crypto te bieden, waren de initiële handelsvolumes erg matig ten opzichte van de Amerikaanse markt. 

De trage start schreef hij toe aan de twijfels op de markt. Zo liet hij weten:

“Mensen zijn nog steeds sceptisch over de status van Hong Kong als een speciale bestuurlijke regio. Het bevindt zich in China en veel mensen willen niet dat Hong Kong om wat voor reden dan ook succesvoller wordt.”

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu