Blockchain Stories
Dit is waarom analist Michaël van de Poppe al zijn Bitcoin verkoopt
Bitcoin Nieuws

Dit is waarom analist Michaël van de Poppe al zijn Bitcoin verkoopt

Crypto analist en YouTuber Michaël van de Poppe, met 717K volgers op X, uploadde vandaag een video waarin hij meldt dat hij al zijn Bitcoin gaat verkopen. Dit artikel duikt dieper in de redenen achter zijn beslissing om al zijn Bitcoin te verkopen en geeft inzicht in de bredere economische invloeden die de cryptomarkt momenteel vormgeven.

De impact van externe economische factoren

Hoewel de Bitcoin koers vandaag een stijging heeft doorgemaakt naar $63.000, is de algehele Bitcoin trend dalend. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de kracht van de Amerikaanse dollar en de strikte houding van de VS tegenover cryptocurrencies. Deze factoren drukken zwaar op de waarde van Bitcoin. Bovendien zien we dat de Amerikaanse overheid strenger optreedt tegen cryptomunten die zij als effecten ziet, en dit heeft een negatieve impact op de gehele sector.

Ook speelt de macro-economische situatie een rol. Met het verminderen van de liquiditeit door Quantitive Tightening (QT) door de Fed en slechte economische indicatoren zoals een toename in werkloosheidscijfers en een dalend consumentenvertrouwen, is er een afname in de vraag naar riskantere beleggingen zoals Bitcoin. Dit zou normaal gezien een goede periode moeten zijn voor Bitcoin als inflatiebescherming, maar de markten reageren tegengesteld.

Michaël’s strategie

Zijn strategie omvat niet alleen de verkoop van zijn Bitcoin, maar ook een herinvestering in altcoins die momenteel ondergewaardeerd lijken. Hij gaf verder geen tips over in welke altcoins hij investeert. Dit besluit is gebaseerd op het potentieel voor hogere rendementen gezien hun huidige lage waardering in vergelijking met Bitcoin.

Deze stap wordt genomen door de verwachting dat de markt zich zal herstellen zodra de macro-economische druk vermindert en liquiditeit weer toeneemt, mogelijk door een hervatting van kwantitatieve versoepeling (QE).

Van der Poppe is zich ervan bewust van de risico’s die gepaard gaan met het verhandelen van altcoins, maar gezien zijn ervaring en de cyclus van de afgelopen jaren, vindt hij dat de potentiële opbrengsten de risico’s rechtvaardigen. Door slim te handelen en het marktsentiment nauwlettend te volgen, is het mogelijk om een portfolio te optimaliseren en voor te bereiden op toekomstige groei.

Denk jij dat het een slimme zet is om over te stappen op altcoins? De toekomst zal het ons leren.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer