Blockchain Stories
Shiba Inu kan met 20% stijgen, maar alleen zo!
Altcoin Memecoin Nieuws

Shiba Inu kan met 20% stijgen, maar alleen zo!

Volgens Ali Martinez, een crypto analist, zou Shiba Inu (Ticker: SHIB) klaar kunnen zijn voor een stijging van 20%. Martinez, die dit op X plaatste, gaf redenen voor zijn stelling.

In zijn post deelde de analist een 4-uurs SHIB/USD-grafiek die de token in een dalend patroon toonde. Voor degenen die het niet weten, een dalend patroon verschijnt wanneer twee neerwaartse trendlijnen boven en onder een prijs worden getrokken. In dit geval vertegenwoordigt de bovenste trendlijn de weerstand, terwijl de onderste een steunlijn aangeeft.

Wij hebben tevens opgemerkt dat de Shiba Inu lagere pieken en lagere dalen had gevormd over vijf trendlijnen, wat deze bias bevestigt dat een uitbraak nabij zou kunnen zijn.

SHIB is momenteel ondergewaardeerd

Op het moment van schrijven werd de memecoin verhandeld op $0,00002333. Hierbij had de memecoin te maken met een daling van 1,02% in de afgelopen 24 uur. 

De stijging die daarvoor was, suggereerde dat SHIB mogelijk aan de uitbraak begonnen was. Als deze trend zich kan herstellen, dan zou SHIB binnen een paar dagen $0,00002954 kunnen bereiken.

Verder suggereerde onze analyse met behulp van de Market Value to Realized Value (MVRV) ratio dat deze mening daadwerkelijk echt kan zijn. De MVRV ratio meet winstgevendheid en geeft aan of een cryptocurrency ondergewaardeerd is of niet.

Op het moment van schrijven was de 30-daagse MVRV ratio van Shiba Inu -1,239%, wat betekent dat holders die de token hebben gekocht dit gemiddelde verlies zullen krijgen als ze tegen de huidige prijs verkopen. Maar dat is iets wat de meeste traders niet zouden doen. 

Daarom zou SHIB als ondergewaardeerd kunnen worden beschouwd. Aangezien de ratio dichter bij de positieve regio komt, zou de prijs kunnen stijgen en de bullish stelling kunnen worden bevestigd.

Bron: Santiment

HODL, HODL en nog eens HODL

Naast de bovenstaande gegevens hebben we ook gekeken naar wat er gebeurt op de exchanges. Dit keer beschouwden we de voorraad van de token op de exchanges en daarbuiten. 

Een toename in het aanbod op exchanges geeft aan dat handelaren Shiba Inu voor de korte termijn vasthouden en de stekker op elk moment uit SHIB kunnen trekken. Als het afneemt, betekent dit een toename in de beslissing om te HODLen.

Het omgekeerde geldt voor de voorraad buiten de exchanges. Op het moment van schrijven was de voorraad van SHIB op exchanges gedaald tot 74,7 biljoen. Aan de andere kant was de voorraad buiten de exchanges gestegen tot 927,17 biljoen.

Bron: Santiment

Het verschil tussen deze twee was een bewijs dat veel holders van de memecoin geloven in het langetermijnpotentieel. Hierdoor zou de cryptocurrency op korte termijn geen grote verkoopdruk kunnen ervaren. Daarnaast zou de voorspelling van $0,00002954 kunnen uitkomen, mits het sentiment in de markt niet verandert.

Op een langere tijdschaal zou de prijs van SHIB veel hoger kunnen stijgen dan dit doel. Dit zou echter alleen het geval zijn als het aanbod op exchanges niet honderden biljoenen bereikt. 

Het is dus zeker aan te raden om SHIB nauwlettend in de gaten te houden. Crypto kopen? Raadpleeg dan onze gids waar wij hier meer over vertellen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer