Blockchain Stories
Whales pushen PEPE, korte termijn winst zeker, maar lange termijn?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Whales pushen PEPE, korte termijn winst zeker, maar lange termijn?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Pepe (Ticker: PEPE) zat in een sterke opwaartse trend en bereikte recente lokale hoogten. Op basis van onze recente analyse werd een stijging van 30% verwacht, en de recente rally bevestigde dit.

Daarbij zagen we ook dat whales de token aan het accumuleren waren in afwachting van verdere winsten. Het sentiment dat is gemeten achter de memecoin was ook positief, wat de bullish verwachtingen weerspiegelde.

De lokale piek werd doorbroken en de volgende doelen waren duidelijk

image 17 7
Bron: TradingView

In de eerste helft van maart steeg PEPE naar $0,00001084 en ondervond na het bereiken van deze PEPE koers weerstand. Deze daling bereikte slechts het 61,8% Fibonacci retracementniveau (lichtgeel) voordat een herstel begon. Zodra het $0,00000796-niveau werd omgezet in steun, werd de bias sterk bullish.

Daarnaast is de RSI op de dagelijkse grafiek al bijna een maand boven de neutrale 50. De OBV zat ook in een sterke opwaartse trend, wat zware koopdruk aangaf. Samen ondersteunden ze het idee van mogelijke verdere winsten. De 23,6% en 61,8% extensieniveaus noordwaarts waren de volgende bullish doelen.

Aangezien Bitcoin (Ticker: BTC) enige volatiliteit kan vertonen, kan het even duren voordat PEPE deze niveaus bereikt.

De futuresmarkt toonde een sterke bullish overtuiging

De Open Interest grafiek steeg van $300 miljoen op 13 mei naar $511 miljoen op het moment van schrijven. De prijs steeg met 30% terwijl de OI met bijna 70% steeg. Dit was een teken van intens bullish sentiment en speculanten die graag long wilden gaan op de memecoin.

image 17
Bron: TradingView

De liquidaties die zijn geweest toonden aan dat veel shortposities tijdens deze rally werden geliquideerd, wat de opwaartse beweging verder aanwakkerde. 

Een hertest van de $0,0000108 regio als steun zou een kortetermijn koopkans kunnen bieden.

Het is dus duidelijk dat PEPE een interessante coin is om in de gaten te houden. Deze memecoin is zeker de moeite waard als we kijken naar het kopen van crypto. Op het moment van schrijven was de PEPE koers $0,00001062 en heeft het de afgelopen 24 uur een koersverhoging meegemaakt van 3,92%.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Hoelang zal BONK het lastig hebben? Let op deze metrics

Timo Bruinsma

Bitcoin all time high tegen Augustus? Analist doet voorspelling

Timo Bruinsma

Trump spreekt op Bitcoin Conference 2024: belangrijke crypto nieuws

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu