Blockchain Stories
Een investering van bijna $100 miljoen in BlackRock’s Bitcoin ETF
Bitcoin Nieuws

Een investering van bijna $100 miljoen in BlackRock’s Bitcoin ETF

Vandaag heeft de State of Wisconsin Investment Board (SWIB) iets bijzonders aangegeven. Namelijk dat het rond de $99 miljoen aan aandelen in BlackRock’s iShares Bitcoin Trust ($IBIT) bezit. De markt voor spot Bitcoin ETF’s blijft nu een enorme groei zien. Gelukkig na een lichte dip in de afgelopen weken. $IBIT heeft sinds zijn start de leiding genomen met verbazingwekkende cijfers.

Voorspelling van BlackRock 

Nog best recentelijk zei Robert Mitchnick dat hij een nieuwe golf van interesse verwacht van een ander type investeerders. Hierbij vallen onder andere financiële instellingen, zoals staatsinvesteringsfondsen, pensioenfondsen en stichtingen. Mitchnick is hoofd van de digitale activa bij BlackRock

Door zo’n groot bedrag van bijna $100 miljoen toe te wijzen aan een Bitcoin ETF, positioneert de Wisconsin Investment Board zichzelf. Vooral om te profiteren van het potentiële opwaartse groei van de cryptocurrency markt. De toenemende mainstream integratie van Bitcoin en ETF in traditionele beleggingsfondsen zouden aanzienlijke winsten kunnen opleveren voor investeerders.

Bloomberg analist, Eric Balchunas gelooft dat dit allemaal een goed teken is. Na deze stap zouden mensen moeten verwachten dat meer instellingen zullen volgen.

Dit, omdat ze “geneigd zijn om in kuddes te bewegen.”

Eric Balchunas

Keerzijde?

De investering van de State of Wisconsin Investment Board is niet alleen een belangrijke financiële stap, maar ook een opmerkelijke bevestiging van de legaliteit van cryptocurrencies. Het onderstreept het potentieel voor opneming in diverse beleggingsfondsen.

Al met al brengt alleen wel een aantal risico’s met zich mee, want cryptocurrencies staan bekend om hun hoge volatiliteit. En vergeet de wet- en regelgeving niet. Dit is nog steeds in ontwikkeling. 

Instellingen zoals SWIB moeten deze onzekerheden navigeren terwijl ze de potentiële hoge beloningen in evenwicht houden. De investering in de iShares Bitcoin ETF biedt blootstelling aan crypto-activa, terwijl het sommige risico’s van directe cryptocurrency eigendom vermindert.

De groei van Bitcoin en andere cryptocurrencies als erkende assets zal waarschijnlijk verdere innovaties in financiële producten stimuleren. Hierbij worden meer geavanceerde middelen aangeboden voor investeerders om toegang te krijgen tot deze dynamische markt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer