Blockchain Stories
Dit zijn de 5 landen met de laagste crypto belasting in 2024
Nieuws

Dit zijn de 5 landen met de laagste crypto belasting in 2024

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Als je het hebt over crypto belasting, zijn de regels over de hele wereld anders. Bepaalde landen blijken bijzonder vriendelijk te zijn tegenover investeerders en handelaars, terwijl andere landen juist hele hoge belastingen aanhouden. 

Waar let je op bij crypto belasting

Voor crypto investeerders, handelaars en bedrijven is het van belang om de huidige staat van crypto belasting in bepaalde landen in de gaten te houden. Echter, het is belangrijk om te relativeren waar je naar moet kijken als het gaat om crypto belasting in een land. 

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar het belastingtarief. Dit heeft een directe invloed op het rendement van een investering. Bepaalde landen bieden een nulbelasting op vermogenwinsten op de lange termijn. Dit verbetert de winstgevendheid aanzienlijk. 

Ook vrijstellingen, zoals een drempellimiet voor belastbaar inkomen of winst, zijn een belangrijke factor voor de kleine handelaars of particuliere beleggers. 

Regelgeving is net zo belangrijk als het belastingtarief. Duidelijkheid en stabiliteit zijn een belangrijke factor voor beleggers voor winstgevende beleggingen. Met goede regelgeving hoeft men niet bang te zijn voor spontane veranderingen. Daarnaast is de adoptie van crypto hierdoor een stuk makkelijker. 

De beste landen voor crypto belasting

Hieronder hebben we een lijst gemaakt met de beste landen voor crypto belasting:

  1. Duitsland

In Europa onderscheidt Duitsland zich al jaren als een baken voor crypto investeerders, handelaars en bedrijven. Als je langer dan een jaar crypto vasthoudt, word je vrijgesteld van belasting op winsten. Hierdoor worden investeringen op de lange termijn bevorderd. 

Ook kleine winsten onder de €600, omgerekend $650, zijn belastingvrij. Dit moedigt kleine beleggers aan om te beleggen zonder belastingdruk. Dit geldt ook voor verkoop van Bitcoin binnen een jaar. 

  1. Portugal

Ook Portugal biedt een gunstige belasting voor crypto. Zo zijn inkomsten van crypto vrijgesteld van personenbelasting. Deze vrijstelling geldt ook voor handel in crypto, waardoor Portugal een aantrekkelijke locatie is voor daytraders en crypto bedrijven. 

Wel is Portugal in 2023 een belasting van 28% gaan heffen op winsten op korte termijn, dus uit de verkoop van crypto die minder dan een jaar werd vastgehouden. In februari 2024 werd er ook een wetsvoorstel aangenomen dat crypto houders verplicht om crypto activa aan te geven in de jaarlijkse IRS belastingaangifte. 

  1. Singapore

In Azië is Singapore al jaren een baken voor de fintech markt. Zo heffen ze geen vermogenswinstbelasting op crypto. Ook is crypto vrijgesteld van GST (Goods and Services Tax). 

  1. Malta

Malta, bekend als ‘blockchain eiland’, ziet cryptotransacties hetzelfde als daytrading, maar biedt wel voordelen voor belegging op de lange termijn. Zo worden transacties beschouwd onder inkomstenbelasting van maximaal 35%. Op de lange termijn bestaat er geen vermogenswinstbelasting. 

  1. Zwitserland

Vermogen en inkomen op basis van crypto zijn onderworpen aan vermogensbelasting in Zwitserland, maar de tarieven zijn erg laag. Daarnaast kan professionele handel in crypto vrijgesteld worden van belasting. Hierdoor is het een hotspot voor daytraders. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu