Blockchain Stories
SEC heeft kritiek op FIT21 wet ondanks steun van crypto community
Nieuws Regulatie

SEC heeft kritiek op FIT21 wet ondanks steun van crypto community

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 22 mei uitte Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), bezwaren tegen de Financial Innovation and Technology for the 21st Century (FIT21) wetgeving. Gensler verklaarde dat deze wet, die door veel mensen wordt geprezen voor het bieden van meer duidelijkheid op het gebied van crypto regulering, de bestaande consumentenbescherming op de cryptomarkt sterk zou verzwakken.

Aanpak van het witte huis

De regering van Biden heeft aangegeven dat ze de wet niet steunt, maar is wel bereid om samen te werken met het Amerikaanse congres om een uitgebreide en evenwichtige regelgeving voor digitale activa te garanderen. Ondanks de uitgesproken oppositie heeft het Witte Huis bevestigd dat er geen veto zal worden uitgesproken als de wet door het congres wordt aangenomen.

Gensler’s specifieke bezwaren

Een van Gensler’s zorgen is dat de wet blockchain gebaseerde investeringscontracten zou uitsluiten van de classificatie als effecten. Hierdoor zouden uitgevers van cryptobeleggingscontracten hun producten kunnen certificeren als gedecentraliseerd, waardoor ze niet langer onder het toezicht van de SEC zouden vallen. De SEC zou slechts 60 dagen de tijd krijgen om deze certificeringen aan te vechten. Als de SEC de certificering succesvol betwist, zou het product worden geherclassificeerd als een beperkt digitaal activum en zou het onder een lichtere vorm van toezicht vallen, met minder beschermingen voor investeerders.

Ook bekritiseerde Gensler de wet omdat deze de Howey Test, een instrument voor het bepalen of een investering als een effect kwalificeert, zou verlaten. Dit zou volgens hem leiden tot minder bescherming voor de weinige investeringscontracten die nog als effecten worden beschouwd. Ook waarschuwde hij voor de risico’s van het uitsluiten van crypto handelsplatforms van de classificatie als exchanges, wat volgens hem een grote bedreiging vormt voor de Amerikaanse kapitaalmarkt en zijn investeerders.

FIT21 krijgt brede steun

Ondanks de kritiek van Gensler, krijgt de FIT21 Act veel steun van zowel de Amerikaanse wetgevers als de crypto community. In een verklaring van 21 mei benadrukte congreslid French Hill, voorzitter van de Subcommissie voor Digitale Activa, Financiën en Insluiting, dat de wet de SEC voldoende autoriteit geeft over digitale activa die niet onder de wet zijn gecertificeerd. Dit zou volgens Hill zorgen voor adequate beveiliging om situaties zoals de ineenstorting van FTX te voorkomen.

Meerdere cryptobedrijven, waaronder Coinbase, Circle, Kraken en Gemini, hebben Amerikaanse wetgevers aangespoord om de wet te steunen. Ook de CCI heeft haar steun uitgesproken. De CCI stelde dat hoewel de FIT21 nieuwe nalevingsuitdagingen voor cryptobedrijven met zich mee zal brengen, de duidelijke regelgeving verantwoordelijker en veiliger is voor consumenten en daarom te verkiezen is boven de huidige onduidelijke situatie.

Belangrijke stemming in het congres

Later vandaag, op 22 mei, zal de Amerikaanse House of Representatives stemmen over de FIT21 wetgeving. Dit wordt beschouwd als een van de belangrijkste stemmingen over cryptowetgeving tot nu toe. De uitkomst van deze stemming kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van de regelgeving van digitale activa in de VS.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu