Blockchain Stories
Solana overweegt 50% verbranding prioriteitsvergoeding af te schaffen
Altcoin Nieuws Solana

Solana overweegt 50% verbranding prioriteitsvergoeding af te schaffen

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana heeft in een recente update aangegeven dat ze overwegen om de verbranding van 50% van de prioriteitsvergoeding af te schaffen. Dit zal betekenen dat validators de complete vergoeding ontvangen. De Solana community is erg verdeeld over dit idee van Solana. 

Deze verdeling komt met name door het concurreren van de door de prioriteitsvergoedingen geïntroduceerde inflatie en de belangen van validatorbeloningen. Aan alle kanten staan de voorstanders en tegenstanders van het voorstel lijnrecht tegenover elkaar. 

Het voorstel van Solana

Solana heeft recentelijk een voorstel ingediend, met de naam SIMD-0096, met het doel om validators te stimuleren door ze 100% van de prioriteitsvergoedingen te betalen. Op het moment is de beloning voor de validators 50%, terwijl er 50% verbrand wordt. 

Op het moment kunnen gebruikers van de Solana blockchain urgente transacties versnellen om netwerkcongestie te vermijden met een geldbedrag. In ruil voor dit bedrag kunnen de validators de transacties prioriteren en versnellen. Dit is een essentiële manier voor Solana om netwerkcongestie te verminderen. 

Problemen met afschaffing verbranding prioriteitsvergoeding

Het probleem dat Solana nu heeft met de prioriteitsvergoeding is dat de helft gebruikt wordt voor verbranding. Deze methode wordt als deflatoir beschouwd. Als de complete vergoeding naar de validators gaat, wordt er niks meer verbrand, wat kan leiden tot uitgifte en inflatiedruk. 

Een tegenstander van het voorstel liet op X (Twitter) het volgende hierover weten:

“De inflatie van Solana staat op het punt te stijgen nu de validatoren stemmen om zichzelf meer te betalen. Meer verkeer op het SOL-netwerk? Er gaan meer tokens uit het niets naar validators die op je dumpen.”

Alternatieve oplossing

Eén van de belangrijkste validators van Solana, Stakwiz, maakte onlangs een alternatieve oplossing op voor het voorstel. Daarbij werd er verwezen naar het potentieel om de uitgifte van Solana met 4,6% te laten stijgen en inflatie te stimuleren. 

In plaats daarvan deed de validator een voorstel voor een nieuw mechanisme voor de verdeling van de vergoeding. Zo luidde het bericht op X (Twitter) als volgt:

“Ik zou er sterk voor zijn om de activering van SIMD-0096 uit te stellen totdat er een mechanisme voor de distributie van blockkosten beschikbaar is.”

Mede-oprichter van Solana, Anatoly Yakavenko, liet echter in een reactie hierop weten dat het ‘6 maanden tot 1 jaar’ zou duren om zo’n mechanisme operationeel te maken:

Als het zo lang duurt, lijkt het misschien een raar voorstel, maar de huidige regeling stelt andere validators toe om ontransparante ‘off-chain side deals’ aan te gaan. Volgens kernontwikkelaar van Solana, Anza, kan dit kostbaar zijn voor gebruikers, omdat sommigen hogere kosten hanteren dan de vereiste 50%. Zo luidt het bericht op X (Twitter):

De huidige oplossing van Solana lijkt gunstiger voor de validators dan voor de Solana gebruikers. Echter, het is niet duidelijk hoe dit de koers van Solana zal beïnvloeden. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu