Blockchain Stories
Zal XRP dalen tot $0,47 aan de hand van bearish indicatoren?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Zal XRP dalen tot $0,47 aan de hand van bearish indicatoren?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ripple (Ticker: XRP) had te maken met een week waarin de prijs met meer dan 2% steeg, maar de volatiliteit daalde. De recente prijsactie kan echter slechts een voorbode zijn voor een dalende prijsbeweging, aangezien er een bearish patroon is verschenen op de grafiek van de token.

Bearish vooruitzichten voor XRP

Op basis van onze analyse blijkt dat het momentum van de token afnam, aangezien de prijs de afgelopen 24 uur minimaal is gedaald. Op het moment van schrijven was de XRP koers $0,522 met een marktkapitalisatie van meer dan $29,27 miljard.

Als we kijken naar de grafiek van XRP, zien we een bearish sentiment. Uit ons onderzoek bleek dat midden april een bearish pennant patroon werd gevormd toen XRP een grote prijsdaling onderging. Sindsdien is de koers van XRP zich aan het consolideren.

Als XRP het patroon test, zou de prijsactie snel bearish kunnen worden en onder de onderste trendlijn kunnen zakken, wat zou resulteren in een verdere dalende prijsbeweging.

image 77
Bron: TradingView

Naar aanleiding van de gegevens van Santiment hebben we gekeken of de mogelijkheid van prijsdaling reëel is. Volgens onze analyse piekte de instroom van XRP naar exchanges meerdere keren afgelopen week. Een stijging van deze metric betekende dat investeerders de token aan het dumpen waren, wat wijst op een hoge verkoopdruk.

image 77 1
Bron: Santiment

De NVT en MVRV ratio

De NVT ratio schoot ook scherp omhoog op 24 mei, wat aangeeft dat XRP mogelijk overgewaardeerd is. Als XRP namelijk overgewaardeerd is, wijst dit vaak op een prijscorrectie.

Een andere bearish metric was de MVRV ratio, die de afgelopen dagen daalde. Er waren echter ook enkele optimistische metrics. Bijvoorbeeld, het gewogen sentiment van de token nam toe. Dit betekende dat investeerders vertrouwen hadden in de token, aangezien het bullish sentiment rond de token dominant was in de markt.

image 77 2
Bron: TradingView

Uit de gegevens van Coinglass bleek dat de long/short-ratio van de token de afgelopen 12 uur ook was gestegen. Een hoge long/short-ratio kan worden geïnterpreteerd als een bullish signaal, aangezien het suggereert dat investeerders een grotere bereidheid hebben om een asset te kopen.

image 77 3
Bron: Coinglass

Waar gaat XRP komende tijd heen?

Om beter te begrijpen of XRP binnenkort bearish zou worden, hebben we de dagelijkse grafiek nader onderzocht. We ontdekten dat na een dip de Chaikin Money Flow (CMF) van XRP een stijging registreerde.

De Money Flow Index (MFI) ging ook omhoog, wat wijst op een prijsstijging. Als deze indicatoren kloppen, zou XRP het bearish pennant patroon niet testen en bullish kunnen blijven.

Als XRP erin slaagt bullish te blijven, zou de prijs eerst $0,544 kunnen bereiken, aangezien de liquidatie op dat niveau zou stijgen. Over het algemeen resulteert een hoge liquidatie in prijscorrecties.

image 77 4
Bron: HyblockCapital

Aan de andere kant, als XRP het bearish patroon test, zou de prijs de komende dagen kunnen dalen tot $0,47. Het is dus goed om de situatie in de gaten te houden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu