Blockchain Stories
Analyse van Shiba Inu, is er een SHIB rally aanstaande?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Analyse van Shiba Inu, is er een SHIB rally aanstaande?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een paar dagen geleden brak Shiba Inu (Ticker: SHIB) boven een bullish patroon uit, waardoor er sprake was van een rally. Echter, bleek de prijsontwikkeling van SHIB minder volatiel dan gedacht.

In dit artikel bekijken we de huidige staat van SHIB om te begrijpen wat er aan de hand is en wat de mogelijkheden zijn voor de koers.

Shiba Inu stagneert op dit moment

Kijkend naar de prijsgrafiek van Shiba Inu zagen we dat de memecoin op 14 mei boven een bullish vlagpatroon was uitgebroken, zoals hieronder te zien is. 

image 83 8
Bron: TradingView

Het patroon verscheen in maart op de grafiek van de memecoin en sindsdien heeft SHIB zich binnen dit patroon geconsolideerd. Over het algemeen leidt een uitbraak boven een bullish vlagpatroon tot een grote stijging. 

Bij SHIB was dit echter anders, aangezien de volatiliteit laag bleef. Tijdens onze analyse ontdekten we dat SHIB werd afgewezen bij een weerstandsniveau van $0.0000259, waardoor de prijs minder volatiel bleef.

Als SHIB erin slaagt om die weerstand om te zetten in support, kan de memecoin het hoogtepunt van maart weer behalen. Volgens onze koersgegevens is de prijs van SHIB in de afgelopen zeven dagen met ongeveer 0,26% gestegen, wat wijst op consolidatie. Op het moment van schrijven werd Shiba Inu verhandeld op $0.00002467 met een marktkapitalisatie van meer dan $14,5 miljard.

Wat te verwachten van SHIB

Maar wat kunnen we nu verwachten? Allereerst hebben we gekeken naar on chain data van de memecoin om te zien of de bearish trend zou veranderen. Onze analyse van Glassnode data onthulde dat na een scherpe daling, de NVT ratio van SHIB een lichte stijging registreerde. Een stijging in de metric suggereerde dat Shiba Inu overgewaardeerd was.

image 83
Bron: Glassnode

Het slechte nieuws was dat de verkoopdruk op de memecoin de afgelopen week toenam. Gegevens van Santiment onthulden dat de Exchange Inflow van SHIB aanzienlijk toenam. De voorraad van de memecoin op exchanges steeg, terwijl de voorraad buiten exchanges daalde. Hieruit blijkt dat investeerders hun bezittingen aan het verkopen zijn.

image 84
Bron: Santiment

Daarnaast daalde het vertrouwen van investeerders in SHIB, aangezien het gewogen sentiment daalde. Dit duidde erop dat het bearish sentiment de overhand had. Desondanks bleef het sociale volume van SHIB hoog, wat de populariteit van de memecoin weerspiegelde.

Tot slot hebben we ook nog gekeken naar de dagelijkse grafiek van SHIB om te zien wat de indicatoren aangaven. Uit de MACD van SHIB bleek dat het niet duidelijk was of een bullish of bearish sentiment heerst. 

De Money Flow Index (MFI) had een vergelijkbare lezing, aangezien deze de afgelopen dagen zijwaarts ging. Desondanks gaf de Chaikin Money Flow (CMF) aan dat het bullish sentiment mogelijk als winnaar uit de bus zou komen, aangezien deze een scherpe stijging registreerde.

image 84 1
Bron: TradingView

Het is dus goed om SHIB in de gaten te houden, maar voor nu is het vooral aan het consolideren.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu