Blockchain Stories
AVAX koers verwachting, lees hier de doelen voor 2024
Altcoin Nieuws Technische Analyse

AVAX koers verwachting, lees hier de doelen voor 2024

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Nu de crypto markt in vuur en vlam staat door verschillende ontwikkelingen, heeft Avalanche (Ticker: AVAX) de aandacht getrokken van investeerders. Kijkend naar het verleden heeft AVAX veel veerkracht getoond, zelfs in situaties waarin het bearish sentiment het grootst was.

Op het moment van schrijven was de AVAX koers $37,15 met een waardedaling van ongeveer 1,78%. Hoewel dit een verlies is, leek AVAX het veel beter te doen dan veel andere altcoins op de markt. Wat betekent dit voor de prijsontwikkeling van AVAX gedurende de rest van het jaar? Dat vertellen we je in dit artikel.

Huidige stand van de AVAX markt

Op het moment van schrijven is de AVAX markt gekenmerkt door neutraal sentiment. De Fear and Greed Index staat op 42%, wat gebalanceerde meningen onder investeerders weergeeft. Hoewel het sociale sentiment op het moment van schrijven zeer positief was, waren andere indicatoren zoals volatiliteit, volume en whale activiteit negatief. 

Bron: CFGI

Dit kan een teken zijn van marktonzekerheid en verminderde handelsactiviteit. Bovendien was de dominantie en zoek interesse voor AVAX ook vrij laag, wat wijst op een gebrek aan marktdominantie en lagere algemene interesse.

Handelsvolume en sentiment

Gegevens van Coinglass onthulden een enorme daling in het handelsvolume met 61,37%, waarbij dit resulteerde in $341 miljoen op het moment van schrijven. De long/short ratio is relatief in balans, wat betekent dat handelaren niet zeker weten wat ze met AVAX moeten doen. 

Bron: Coinglass

Interessant genoeg leek de long/short-ratio op Binance aanzienlijk hoog te zijn met 2,8805. Dit zou kunnen wijzen op een meer bullish sentiment onder individuele handelaren op een van de grootste exchanges.

Historisch handelspatroon analyseren

De zesmaandelijkse Avalanche grafiek laat een volatiel handelspatroon zien met verschillende pieken en dalen. Simpel gezegd, een markt die reageert op bredere markttrends en specifieke ontwikkelingen binnen het ecosysteem. 

In de afgelopen maanden heeft AVAX veel prijspieken opgemerkt, gevolgd door scherpe correcties op de grafieken. Op dit moment lijkt de altcoin zich te consolideren rond het niveau van $38 na een recente neerwaartse trend vanaf hogere niveaus die in april werden gezien.

Toekomstige prijsdoelen van AVAX

Als AVAX steun behoudt rond het niveau van $35, zou er potentieel kunnen zijn voor een opwaartse beweging, vooral wanneer de bull run begint. Belangrijke weerstandsniveaus om in de gaten te houden zouden rond de $50 en $55 liggen, niveaus die AVAX de afgelopen maanden meerdere keren heeft getest. 

Bron: TradingView

Een duurzame doorbraak boven deze niveaus zou sterk bullish momentum kunnen signaleren, wat de prijs mogelijk richting de $80 of zelfs $100 kan drijven in het derde kwartaal van het jaar.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu