Blockchain Stories
Waarom de netwerkactiviteit van Solana niet altijd goed nieuws is
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Waarom de netwerkactiviteit van Solana niet altijd goed nieuws is

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana (Ticker: SOL) is de afgelopen maanden consistent gegroeid dankzij de toenemende populariteit van het netwerk. Door deze stijgende interesse is het aantal transacties op het Solana netwerk ook aanzienlijk toegenomen. Dit komt vooral door de toename van memecoins.

Goede tijden voor netwerkactiviteit

Volgens sommige analyses heeft de recente dominantie van het Solana netwerk alle andere netwerken op dit gebied overtroffen. Ondanks de toename in netwerkactiviteit is de prijs van SOL echter met 2,38% gedaald in de afgelopen 7 dagen. 

Dit suggereert dat de prestaties van Solana en de prijs van SOL beide aan het verliezen zijn. Dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Op 11 april was er een enorme stijging in transacties op het Solana netwerk. Hoewel je een stijging zou verwachten, ging de prijs de andere richting op en daalde het met 20%.

image 84 2
Bron: Artemis

De prijsbeweging van SOL

De waarde van SOL bleef een tijdje op dezelfde koers staan voordat er een ommekeer in de trend kwam. Na 15 mei werd de prijs van SOL getroffen door een stijging in bullish momentum, waardoor de prijs van SOL de eerder vastgestelde lagere pieken en dalen overtrof. Op het moment van schrijven werd SOL verhandeld op $151,85.

Hoewel de recente correctie in de SOL koers niet groot genoeg was om de bearish trend te doorbreken, zou aanhoudende bearish druk kunnen leiden tot een daling van SOL naar het niveau van $152,48.

Verschillende technische indicatoren

De RSI (Relative Strength Index) voor SOL daalde naar 43,91, wat impliceert dat het bullish momentum rond SOL aanzienlijk is afgenomen. De CMF (Chaikin Money Flow) voor SOL daalde ook naar -0,03, wat een teken is van lage kapitaalinstromen.

Een factor die de prijs van SOL in de toekomst ernstig zou kunnen beïnvloeden, is de populariteit op sociale media. Gegevens van Santiment onthulden dat het sociale volume rond SOL de afgelopen dagen aanzienlijk is gedaald. Dit betekent dat het aantal opmerkingen en reacties op sociale media over Solana aanzienlijk is afgenomen. De afnemende populariteit van SOL zou de prijsbeweging op de grafieken nadelig kunnen beïnvloeden.

image 84 3
Bron: TradingView

Daarentegen registreerde het gewogen sentiment van SOL een stijging, wat impliceert dat de gesprekken rond SOL positief van aard waren. Als het gewogen sentiment positief blijft terwijl het sociale volume toeneemt, zou de prijsbeweging van SOL een positieve wending kunnen nemen.

image 84 4
Bron: Santiment

Netwerk en prijs conclusie

Hoewel de netwerkactiviteit van Solana indrukwekkend is, vertaalt dit zich niet altijd in een stijging van de prijs van SOL. Factoren zoals sociaal volume en marktsentiment spelen een cruciale rol in de prijsvorming. Handelaren moeten dus niet alleen letten op netwerkactiviteit, maar ook op bredere marktindicatoren en sociale signalen om hun handelsstrategieën te optimaliseren.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu