Blockchain Stories
Dit is hoeveel cryptocurrency Donald J. Trump bezit
Nieuws

Dit is hoeveel cryptocurrency Donald J. Trump bezit

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Donald Trump staat al bekend als een liefhebber van crypto, maar het blijkt dat hij zelf ook een enorme hoeveelheid crypto vasthoudt. De waarde van de portefeuille van de Amerikaanse presidentskandidaat is vooral gestegen vanwege de opmerkelijke prestaties van de TRUMP token, een memecoin die de afgelopen tijd enorm in waarde is gestegen. 

Het crypto bezit van Donald Trump

Uit gegevens van ArkhamIntel blijkt dat Trump nu in bezit is van $10 miljoen aan crypto, waaronder $7,3 miljoen toe te schrijven is aan de TRUMP token. In het bericht op X (Twitter) laat ArkhamIntel het volgende zien:

De TRUMP token werd gecreëerd als een eerbetoon aan de voormalig president. Door de recente presidentsverkiezingen heeft deze token de afgelopen tijd een opmerkelijke stijging in waarde gezien. Deze stijging is vooral toe te wijzen aan belangstelling vanuit aanhangers van Trump en speculanten die hier van willen profiteren. 

Sentiment op de crypto markt

Naast dat de TRUMP token extra aandacht krijgt, heeft de bredere crypto markt ook een opwaartse trend doorgemaakt. Dit heeft bijgedragen aan de waardering van verschillende crypto tokens. Ook de recente goedkeuring van de Ethereum ETFs in de Verenigde Staten heeft een belangrijke bijdrage gehad. 

Tijdens zijn campagne heeft Trump veel gezegd over de crypto markt. Historisch gezien heeft Trump een wat gemengde houding aangenomen ten opzichte van digitale valuta. Zo heeft hij in 2019 enkele sceptische uitspraken gedaan over de Bitcoin door ze te bestempelen als ‘zeer volatiel’ en gebaseerd op ‘geheime lucht’. 

Recente opmerkingen van Trump duiden op een verschuiving in perspectief. Het lijkt erop dat zijn perspectief is beïnvloed door groeiende populariteit van de markt en de acceptatie van crypto in de traditionele financiële wereld. 

Trump over crypto

Eerder deze maand erkende Trump het potentieel van blockchains en crypto om het financiële landschap compleet te transformeren. Hierbij benadrukte hij het belang van innovatie en het voorop blijven lopen op het gebied van technologische vooruitgang. 

In een bericht dat op 25 mei op Truth Social, het social media platform dat eigendom is van Trump Media and Technology Group, geplaatst werd, liet Trump weten:

“Ons land moet koploper zijn op dit gebied, er is geen tweede plaats. We moeten de toekomst van de financiële wereld omarmen. Blockchain en cryptocurrencies bieden nieuwe mogelijkheden voor groei en efficiëntie. We moeten deze innovaties onderzoeken en benutten om ervoor te zorgen dat ons land een wereldleider blijft.”

Ook de campagne van Trump is begonnen met het accepteren van crypto tokens als donaties. Dit doen ze via Coinbase Commerce. Dit is een bijzondere vooruitgang, aangezien dit één van de eerste keren is dat er donaties worden geaccepteerd in crypto. 

Ondanks dat Trump positieve vooruitzichten heeft voor crypto, benadrukte hij ook de noodzaak van regelgeving om investeerders te beschermen en marktstabiliteit te garanderen. Zo liet hij weten dat innovatie moet worden aangemoedigd, maar in evenwicht moet worden gebracht met verantwoordelijk bestuur. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu