Blockchain Stories
Handelsvolume XRP stijgt met 30%: Bijna $30 miljard marktkapitalisatie
Altcoin Nieuws Ripple

Handelsvolume XRP stijgt met 30%: Bijna $30 miljard marktkapitalisatie

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het handelsvolume van XRP is enorm aan het stijgen. Dit lijkt het gevolg te zijn van het naderende einde van de juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse SEC. De afgelopen dag is het handelsvolume met 30% toegenomen tot een flinke $794 miljoen op het moment van schrijven, blijkt uit cijfers van Coingecko.

Dit percentage vertegenwoordigt alleen de spot markt, dus niet de futures. Ook met de marktkapitalisatie van XRP lijkt het goed te gaan, aangezien deze bijna de $30 miljard heeft bereikt. 

In de tussentijd gaat volgens cijfers van CoinGlass het volume van handel in XRP derivaten ook omhoog. In de afgelopen 24 uur is de handel in eeuwigdurende futures omhoog gegaan met 11,29% tot $608,21 miljoen. Dit zorgt ervoor dat het totale handelsvolume van XRP op het moment van schrijven geschat kan worden op $1,4 miljard. 

Tweede keer $30 miljard marktkapitalisatie

De stijging in handelsvolume lijkt het gevolg te zijn van de belangrijke grens van $30 miljard marktkapitalisatie. Op het moment van schrijven bedraagt de totale marktkapitalisatie van XRP $29,57, wat laat blijken dat XRP zo’n 2% verwijderd is van dit cruciale punt. 

Bijzonder om op te merken is dat dit niet de eerste keer is dat de XRP deze drempel bereikt. Een week geleden en eerder deze maand bereikte de marktkapitalisatie dit punt. Echter, het is XRP tot nu toe niet gelukt om boven dit niveau uit te stijgen. Snel nadat ze de $30 miljard haalden, is de marktkapitalisatie weer naar beneden gekelderd. 

Meer belangstelling naar Ripple en XRP

Deze groei in handelsvolume laat wel blijken dat er een grotere belangstelling is naar de XRP van marktdeelnemers. Echter, de verhouding tussen marktkapitalisatie en handelsvolume bedraagt nu 4,66%, wat gewoon binnen het normale activiteitsbereik ligt. Het handelsvolume lijkt dus geen reden voor zorgen. 

Het is wel de vraag waar deze toegenomen belangstelling voor XRP vandaan komt. De kans is groot dat de komende uitspraak in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse SEC een rol in heeft. Deze rechtszaak is al enkele jaren gaande, waardoor de uitspraak al lang wordt verwacht. 

Nu de laatste indieningen door beide partijen zijn gedaan, is het volledig aan de rechter om te bepalen wat de uitslag wordt. De kans is groot dat een uitspraak door de rechter bullish of bearish gevoelens bij de investeerders los gaat halen. 

Een positieve uitspraak kan het bullish sentiment helemaal naar boven halen, wat ervoor kan zorgen dat de koers een enorme stijging ziet. Dit is echter ook het geval de andere kant op. Hoe dan ook, we kunnen verwachten dat de uitspraak een belangrijk effect zal hebben op de koers. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu