Blockchain Stories
Ripple vs SEC bereikt climax: SEC doet een definitieve indiening
Nieuws Regulatie Ripple

Ripple vs SEC bereikt climax: SEC doet een definitieve indiening

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De juridische strijd tussen Ripple Labs en de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) lijkt een climax te bereiken. De strijd is heviger geworden nadat de SEC een definitieve indiening heeft gedaan als reactie op het statement van Ripple. 

De laatste zet van de SEC

Op 20 mei heeft de SEC een belangrijke indiening gedaan die het weerwoord omvat op het verzoek van Ripple om bepaalde financiële documenten en ander bewijsmateriaal te verzegelen. De brief van de SEC aan de rechter Analisa Torres omvat voornamelijk verzet tegen de motie van Ripple. Deze brief is in de onderstaande X (Twitter) post te lezen:

Dit verzet gaat met name over het verzegelen van financiële gegevens en contractuele voorwaarden die essentieel zijn voor de beoordeling van de zaak. Zo laat de SEC weten: 

Het common law recht op publieke toegang tot gerechtelijke documenten is stevig geworteld aan de geschiedenis van ons land.

SEC

Hiermee benadrukken ze de noodzaak van transparantie voor publieke controle en vertrouwen. 

De SEC stemt wel in met de verzegeling van vijf bewijsstukken in het geheel, maar ze betwisten het verzoek van Ripple om belangrijke financiële cijfers en contractvoorwaarden achter te houden. Deze documenten omvatten details van de huidige financiële status van Ripple, het volume van recente XRP verkopen en de details van inkomsten en uitgaven van Ripple

De SEC is kritisch over motieven Ripple

Daarbij is de SEC erg kritisch ten opzichte van de motieven die Ripple hiervoor heeft. Zo laten ze weten:

Ripple nodigt het publiek uit om meningen te vormen over de verdiensten van de standpunten van de SEC. Het kan niet tegelijkertijd het bewijsmateriaal waarop dat standpunt is gebaseerd voor hen verbergen.

Hiermee wijst de SEC op de tegenstrijdigheid in de openbare communicatie van Ripple. 

De SEC betwist ook dat de verzegelde informatie niet relevant is voor de zaak. Zo laten ze weten:

Zodra een item relevant wordt geacht voor de uitoefening van de rechterlijke macht, moet het gewicht dat aan het vermoeden van toegang moet worden toegekend, worden bepaald door de rol van het materiaal in kwestie in de uitoefening van de rechterlijke macht van artikel III.

Ook wijst de SEC op de oudheid van bepaalde informatie die Ripple wil verzegelen met het argument dat het onwaarschijnlijk is dat financiële details uit de afgelopen jaren een grote invloed zullen hebben op de huidige bedrijfsactiviteiten van Ripple:

Verouderde bedrijfsdocumenten kunnen de noodzakelijke vaststelling van schade niet ondersteunen.

Tijd voor een uitspraak

De rechter in de zaak Analisa Torres bereidt zich met deze definitieve indiening van de SEC voor om een uitspraak te doen. Deze uitspraak zal een belangrijke invloed hebben op de crypto markt en de inzet is ook hoog. De SEC stelt sancties en boetes voor van ongeveer $2 miljard, terwijl het tegenbod van Ripple een maximale boete van $10 miljoen is. 

Het enige wat de uitspraak nu nog doet wachten, is de beslissing van rechter Netburn of Andrea Fox een standrechtelijke of een deskundige getuige is. Deze beslissing kan bepalend worden. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu