Blockchain Stories
Bitcoin haalt lokale valuta in: Stijging van 7% vandaag
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin haalt lokale valuta in: Stijging van 7% vandaag

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin heeft recordhoogtes behaald ten opzichte van lokale valuta in Azië en Zuid-Amerika. Dit is het resultaat van een aanzienlijke prijsstijging van bijna 7% in de afgelopen 24 uur

Op 21 mei heeft de Bitcoin het hoogste punt bereikt van de afgelopen zes weken van $71.650, wat een winst van ruim 7% in 24 uur heeft betekend. Dit betekent veel goeds, want dit plaatst de Bitcoin in bereik van het ATH van $73.738. Hier is nog een stijging van 3,4% voor nodig. 

Bitcoin zet recordhoogte ten opzichte van lokale valuta

Naast dat de Bitcoin weer op het goede pad zit, heeft de token ook recordhoogtes laten zien ten opzichte van verschillende lokale valuta in Azië en Zuid-Amerika. Op 21 mei bereikte de Bitcoin in Japan een recordhoogte van 11,2 miljoen yen. Dit is de eerste keer dat de Bitcoin de drempel van 11 miljoen yen overschrijdt. 

De afgelopen maanden staat het er slecht voor met de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Vanaf het begin van 2024 is de waarde van de yen met 10% gedaald. 

Ook in Argentinië heeft de Bitcoin een piekwaarde bereikt van 63,8 miljoen Argentijnse pesos. Hiermee zijn de hoogtepunten van maart overtroffen. Argentinië loopt nu enkele jaren te kampen met hoge inflatie. Inmiddels bedraagt deze 290% in combinatie met devaluatie van de valuta. 

Ook heeft de Bitcoin op 21 mei in de Filipijnen een recordhoogte bereikt van 4,18 miljoen Filipijnse pesos. Hiermee werd ook het hoogtepunt van maart overtroffen. 

Japan, Argentinië en de Filipijnen zijn niet de enige landen waar deze trends te zien zijn. Soortgelijke trends waren te vinden in Australië, Canada, Chili, Colombia, Groot-Brittannië, Egypte, Noorwegen, India, Zuid-Korea, Taiwan en Turkije. Dit werd opgemerkt door analist Thomas Fahrer op X (Twitter):

Komt er een ‘short squeeze’ aan?

Crypto analist Willy Woo liet op X (Twitter) weten dat een maand aan shortposities in Bitcoin worden geliquideerd. Dit suggereert de mogelijkheid van een zogenaamde ‘short squeeze’. Het bericht op X (Twitter) luidt als volgt:

Een ‘short squeeze’ is een fenomeen waarbij er in één keer veel short posities gesloten worden, waardoor de koers een sterke opwaartse beweging maakt. Uit cijfers van CoinGlass blijkt dat er in de afgelopen 24 uur 79.010 handelaren zijn geliquideerd. In totaal bedroegen de crypto liquidaties $345 miljoen, waarvan 78,5% short posities waren. 

Op het moment handelt de Bitcoin rond de $70.000, waardoor we ongeveer $3.500 verwijderd zijn van een ATH. Veel analisten laten ook veel positiviteit zien over de Bitcoin, wat een positief teken lijkt zijn voor de toekomst van de crypto token. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu