Blockchain Stories
Nieuwe Bitcoin wallets op het laagste punt in 4 jaar
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Nieuwe Bitcoin wallets op het laagste punt in 4 jaar

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC), de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, bevindt zich in een stagnerende fase en worstelt om het weerstandsniveau van $67.000 te doorbreken.

Recent bereikte Bitcoin een 24 uurs grafiek een hoogtepunt van $67.697, maar zag daarna een lichte terugval naar $66.886. Op het moment van schrijven is de BTC koers $68.671.

Deze kleine schommeling komt op een moment dat Bitcoin tekenen van verminderde activiteit vertoont, met name in de creatie van nieuwe wallets.

Slechts zes maanden geleden was het Bitcoin netwerk nog bruisend van activiteit, deels aangewakkerd door opwinding over spot Bitcoin ETFs en ontwikkelingen zoals Ordinals en de anticipatie op de aankomende halvering.

Dit leidde ertoe dat het gemiddelde wekelijkse aantal nieuwe Bitcoin wallets bijna de piekniveaus bereikte die voor het laatst in december 2017 werden gezien. Op basis van recente gegevens blijkt dat er een aanzienlijke daling is van deze trend.

Dramatische daling in Bitcoin deelname

Het zevendaags gemiddelde aantal nieuwe adressen op het Bitcoin netwerk is gedaald tot niveaus die sinds 2018 niet meer zijn gezien.

Uit ons onderzoek blijkt dat er een daling is van 625.000 nieuwe wallets per dag zes maanden geleden naar slechts 274.000 op het moment van schrijven, volgens gegevens van The Block.

image 51
Bron: TheBlock

Deze daling in het creëren van nieuwe wallets weerspiegelt de situatie van begin 2018, toen de interesse om deel te nemen aan het Bitcoin netwerk eveneens afnam na een periode van verhoogd enthousiasme.

image 52
Bron: Blockchain.com

Andere belangrijke statistieken laten ook een neerwaartse trend zien. Bijvoorbeeld de inkomsten van miners en de hash rate. Dit zijn kritieke indicatoren van de gezondheid en veiligheid van het Bitcoin netwerk die recorddieptes hebben bereikt.

Daarbij zijn ook de actieve adressen gedaald, van hoogtes van meer dan 73.000 begin maart tot minder dan 20.000 op het moment van schrijven, gebaseerd op gegevens van Santiment.

image 52
Bron: Santiment

Marktperspectief tijdens de dalende statistieken

Hoewel de daling in deze statistieken negatief lijkt, is het essentieel om de bredere context te begrijpen.

Historische gegevens suggereren dat Bitcoin vaak aanzienlijke correcties ondergaat voordat er een grote rally plaatsvindt, vooral na een halvering.

Technische analyses geven aan dat Bitcoin zou kunnen dalen naar ongeveer $60.000, een niveau dat cruciaal wordt geacht voor het verzamelen van de liquiditeit die nodig is om een significante opwaartse trend te stimuleren na de halvering.

image 53
Bron: TradingView

Dit wordt ook bevestigd door mijn recente technische analyse van BTC’s dagelijkse grafiek, die laat zien dat Bitcoin weerstand testte op het niveau van $67.300 en boven zijn 20-daagse Exponentieel Voortschrijdend Gemiddelde (EMA) bleef.

De Relative Strength Index (RSI) noteerde een stijging, wat suggereert dat Bitcoin zijn huidige weerstand mogelijk snel in steun zou kunnen omzetten, wat duidt op een bullish kortetermijnperspectief.

Echter, de Chaikin Money Flow (CMF) suggereerde dat er een mogelijke prijscorrectie aanstaande zou kunnen zijn.

Als ik kijk naar de huidige trend, lijkt het erop dat we op het punt staan om naar het $70.000 weerstandsniveau te gaan. Dit wordt een cruciaal punt; als dit doorbroken kan worden, kunnen we naar een nieuw all time high gaan!

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu