Blockchain Stories
Is de PEPE koers in gevaar? Dit staat de memecoin deze week te wachten
Altcoin Memecoin Nieuws

Is de PEPE koers in gevaar? Dit staat de memecoin deze week te wachten

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De meest favoriete memecoin bevindt zich momenteel in een moeilijke situatie. PEPE, de op Solana gebaseerde memecoin die vorige week veel mensen miljonair maakte, is al ongeveer drie dagen langzaam aan het dalen, maar begint nu aan een inhaalslag.

Op het moment van schrijven is PEPE in de afgelopen 24 uur met 4,45% gestegen, precies toen de community begon te juichen voor het memecoin seizoen. Maar waarom daalde PEPE de afgelopen dagen met een aantal procent?

Redenen voor de daling van PEPE

PEPE steeg vorige week op een gegeven moment met meer dan 500%, maar het was geen trend die lang stand hield. Meme stock legende Keith Gill maakte een comeback op sociale media, wat zowel de meme stock markten als de memecoin markten veel aandacht bracht.

Naar aanleiding van deze berichten besloten beleggers meer te investeren in memecoins. Maar net zoals het kwam, verdween de hype, samen met Gill. Nu zijn de munten en aandelen afgekoeld, waarbij de PEPE koers de afgelopen dagen in het rood stond.

De PEPE/USDT grafiek toont een opvallende bearish trend gedurende de sessie, met prijsbewegingen gemarkeerd door een reeks rode candles. Zo’n scherpe daling, ondersteund door hoog volume, wijst er meestal op dat een bearish sentiment de controle heeft.

Dit zou de prijs verder kunnen drukken, tenzij er een significante verandering in de marktdynamiek of externe invloeden komt. Hoewel ik persoonlijk dacht dat de koers zal blijven dalen, is het op het moment van schrijven weer netjes aan het groeien.

Op basis van onze gegevens bleek dat het handelsvolume voor PEPE met 11,89% is gestegen naar $801 miljoen, wat duidt op verhoogde handelsactiviteit en mogelijk een groeiende interesse in PEPE onder handelaren.

Echter, de open interest is met 10,09% gedaald naar $105,29 miljoen, wat zou kunnen aangeven dat sommige handelaren hun posities sluiten, uitsluitend gericht op het nemen van winst.

image 50
Bron: Coinglass

Wat te verwachten van PEPE deze week

Als PEPE boven de 0.00000900 support blijft en een toenemend koper volume ziet, samen met een bullish MACD crossover en een RSI herstel boven de 30, zou er een potentieel voor een korte termijn prijsherstel kunnen zijn.

De RSI was op het moment van schrijven onder de 30, wat betekent dat PEPE in een oversold conditie is. Als deze indicatoren positief uitlijnen, zou PEPE in de nabije toekomst een herstel kunnen zien en hogere weerstandsniveaus testen. Alles bij elkaar lijkt de memecoin in een consolidatiefase zat en nu weer aan het stijgen is.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu