Blockchain Stories
SOL zijn mijlpaal van $200 staat op losse schroeven
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

SOL zijn mijlpaal van $200 staat op losse schroeven

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen 14 dagen heeft de prijs van Solana (Ticker: SOL) aanzienlijke schommelingen doorgemaakt. De ene week leek het erop dat de prijs op het punt stond om zijn all time high opnieuw te bereiken, terwijl de volgende week dalingen werden waargenomen die leken alsof de prijs onder het support niveau zou uitkomen.

Solana hopt tussen winsten en verliezen

Als we naar onze analyse van de dagelijkse tijdgrafiek kijken, heeft Solana de afgelopen weken tegenstrijdige trends laten zien. Tussen 14 en 20 mei steeg de prijs van Solana met ongeveer 23%, van ongeveer $140 naar meer dan $185. 

image 87 1
Bron: TradingView

Het leek erop dat de prijs zone van $200 voor Solana in de buurt was en dat deze weer in zicht zou zijn op korte termijn. Echter, na het bereiken van de $186 keerde de prijs om en ging het bergafwaarts.

Onze analyse gaf aan dat de prijs in de laatste zeven dagen, van 21 mei tot aan de tijd van het schrijven, met meer dan 20% is gedaald. Na een piek naar de $180 zone met een stijging van 9%, zag het de volgende handelsdag op 21 mei een daling van meer dan 4%. 

Vervolgens volgden verdere dalingen en waren de weinige trends van prijsstijging niet voldoende om deze verliezen te compenseren. Op het moment van schrijven werd Solana verhandeld rond de $171,14, met een stijging van 4,99% in de afgelopen 24 uur. Opmerkelijk was dat het boven zijn korte Moving Average (gele lijn) werd verhandeld, die als ondersteuning fungeerde op ongeveer $154.

Solana dagelijkse handelsvolume stijgt boven $2 miljard

Een analyse van het handelsvolume van Solana onthulde een recente aanzienlijke daling. Volgens Santiment daalde het volume van meer dan $4,95 miljard naar ongeveer $1,78 miljard op 25 mei. Vanaf 26 mei begon het volume echter licht te stijgen en bereikte ongeveer $2,4 miljard. 

Op het moment van schrijven was het volume $2,643 miljard in de afgelopen 24 uur. Dit gaf aan dat ondanks de prijsdaling Solana nog steeds een behoorlijk handelsvolume ervoer.

image 87
Bron: Santiment

SOL interesse en Funding Rate geven positieve signalen

Een analyse van de Funding Rate op Coinglass toonde een recente stijging, met een rate van ongeveer 0,019% op het moment van schrijven. Dit geeft aan dat kopers actiever zijn en kans zien op een stijging van de prijs van Solana. Daarnaast onthulde een analyse van de Open Interest een lichte stijging, met de Open Interest van SOL op ongeveer $2,4 miljard tijdens het schrijven. Deze instroom van geld is een bullish signaal.

Gezien het handelsvolume zou het huidige ondersteuningsniveau van Solana een tijdje stand kunnen houden. Het stijgende volume gaf aanhoudende interesse aan, en de toename in Open Interest suggereerde dat er meer geld naar SOL stroomt. Dit zou de prijs omhoog kunnen duwen, en zelfs als dat niet gebeurt, is de kans klein dat de prijs onder het huidige ondersteuningsniveau zal dalen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu