Blockchain Stories
Bitcoin bereikt 16 maanden hoogtepunt, wat is het volgende?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin bereikt 16 maanden hoogtepunt, wat is het volgende?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin’s (Ticker: BTC) futures open interest heeft zijn hoogste niveau in 16 maanden bereikt volgens analyse van gegevens van Coinglass. De on chain data provider meldt dat de totale futures open interest van de leidende munt op 29 mei steeg tot 515k BTC. De laatste keer dat BTC’s futures open interest zo hoog was, was in januari 2023.

Bron: CoinGlass

Wat betekent stijgende open interest?

De futures open interest van BTC volgt het totale aantal openstaande futures contracten of posities die nog niet zijn gesloten of afgewikkeld. Wanneer dit stijgt, signaleert het een piek in marktactiviteit of een positieve verandering in het sentiment van handelaren. Het suggereert dat meer marktdeelnemers nieuwe posities openen.

Naast de stijgende open interest van Bitcoin is het financieringspercentage op crypto beurzen positief gebleven, zelfs nu het nog steeds aanzienlijke weerstand ondervindt op het prijsniveau van $70.000.

Financieringspercentages worden gebruikt in eeuwigdurende futures contracten om ervoor te zorgen dat de contractprijs dicht bij de spotprijs blijft.

Wanneer het financieringspercentage van Bitcoin bijvoorbeeld positief is, duidt dit op een sterke vraag naar long posities. Dit bullish signaal suggereert een potentieel voor aanhoudende prijsstijging van de asset. Volgens Coinglass gegevens was het financieringspercentage van BTC op het moment van schrijven 0,0105%.

BTC beweegt binnen een bereik

Tijdens onze analyse hebben we gezien dat BTC de afgelopen zeven dagen dicht bij zijn 20-daagse Exponentiële Voortschrijdend Gemiddelde (EMA) heeft gehandeld. Wanneer een asset op deze manier handelt, wordt gezegd dat de markt zich in consolidatie bevindt. Dit komt omdat dergelijke bewegingen betekenen dat noch kopers noch verkopers sterke controle uitoefenen over de markt.

Deze beweging van Bitcoin in de afgelopen dagen werd ook bevestigd door zijn dalende Gemiddelde Ware Bereik (ATR). Op 2,3 op het moment van schrijven, is de ATR van de munt met bijna 10% gedaald in de afgelopen week. Een asset’s ATR meet zijn prijsvolatiliteit over een gekozen periode. Wanneer het naar beneden trendeert, kan dit worden gezien als een teken van consolidatie.

Bron: TradingView

Bovendien waren de waarden van BTC’s Relative Strength Index (RSI) en Money Flow Index (MFI) respectievelijk 53,85 en 57,94 op het moment van schrijven. Bij deze waarden lieten deze indicatoren zien dat noch kopers noch verkopers volledige controle hadden, aangezien de prijs van de munt bleef consolideren of fluctueren binnen een bereik.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu