Blockchain Stories
Crypto wordt steeds vaker gezien als gunstige langetermijninvestering
Bitcoin Nieuws

Crypto wordt steeds vaker gezien als gunstige langetermijninvestering

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De toenemende prominentie van cryptocurrencies in de financiële wereld trekt steeds meer de aandacht van kiezers, in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Een recente peiling door Harris Poll in opdracht van Grayscale laat een sterke toename in publieke interesse en positieve investeringssentimenten richting cryptocurrencies zien, met name Bitcoin.

Toenemend interesse in cryptocurrencies

Tussen 30 april en 2 mei namen 1.768 volwassenen deel aan een online enquête. Deze benadrukt een grotere openheid voor cryptocurrency investeringen onder kiezers. Sinds begin dit jaar is bijna een derde van de kiezers meer geneigd om zich te verdiepen in of te investeren in cryptocurrencies.

De groei van Bitcoin als een betrouwbaar beleggingsmiddel en recente macro economische ontwikkelingen hebben het vertrouwen en de aantrekkingskracht ervan vergroot. Momenteel beschouwt meer dan 20% van de respondenten cryptocurrencies als een gunstige lange termijn investering, een stijging van 18% ten opzichte van november vorig jaar. Dit geeft een grotere acceptatie en integratie van digitale activa in reguliere financiële portefeuilles aan.

a 35cf67.png
Bron: Grayscale/Harris Poll

Politiek en regelgeving

Het politieke landschap geeft deze toenemende interesse weer. Crypto eigendom is gelijk verdeeld tussen Republikeinen en Democraten. Kiezers zijn gelijk verdeeld over welke partij een gunstiger standpunt heeft ten aanzien van cryptobeleid. Dit laat zien dat cryptocurrency een onderwerp is dat traditionele partijlijnen overstijgt.

Regelgevende ontwikkelingen, zoals de goedkeuring van een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF), hebben de interesse verder aangewakkerd. De goedkeuring van de Bitcoin ETF heeft vooral resonantie gevonden bij gepensioneerden, waarbij bijna 10% van hen aangeeft meer interesse te hebben in het investeren in Bitcoin of andere crypto activa na de goedkeuring. Dit suggereert dat duidelijke regelgeving heel belangrijk is bij het vormgeven van de publieke houding ten opzichte van cryptocurrencies.

Standpunten van presidentskandidaten

Wat betreft de standpunten van de presidentskandidaten, heeft Donald Trump cryptocurrency omarmd door het op te nemen in zijn campagne via cryptodonaties. Aan de andere kant heeft zittend president Joe Biden een voorzichtigere benadering gekozen, hoewel hij enige steun heeft getoond door middel van wetsvoorstellen zoals FIT21 en SAB 121.

Deze uiteenlopende benaderingen kunnen invloed hebben op de dynamiek van de verkiezingen, vooral omdat jongere kiezers, die erg geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies, naar de stembus gaan. De toenemende tractie van cryptocurrencies onder kiezers suggereert dat de aanpak van de volgende regering ten aanzien van cryptoregelgeving en beleid een belangrijke rol zal spelen.

De politieke discussie zal naar verwachting versterken, waarbij de standpunten van kandidaten over digitale activa een doorslaggevende factor kunnen worden in het beïnvloeden van de voorkeuren en opkomst van kiezers. Terwijl cryptocurrencies blijven ontwikkelen en integreren in de financiële markt, zullen de standpunten van politieke leiders over deze kwesties een belangrijke rol spelen in de vorming van het toekomstig beleid en de richting van de markt.

Het groeiende belang van cryptocurrencies onderstreept de noodzaak voor politici om duidelijke en ondersteunende beleidslijnen te ontwikkelen die inspelen op de behoeften en zorgen van de kiezers.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu