Blockchain Stories
Ethereum ETF speculaties nemen toe, in juni werkelijkheid?
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum ETF speculaties nemen toe, in juni werkelijkheid?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De verwachting is dat in juni de definitieve goedkeuring van Ethereum (Ticker: ETH) exchange traded funds (ETF’s) kan plaatsvinden, nu BlackRock als eerste een belangrijke aanvraag bijwerkt die nodig is voor de lancering.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een richtlijn uitgevaardigd voor verschillende instellingen die geïnteresseerd zijn in het lanceren van hun Ethereum ETF’s om hun 19b-4 aanvragen bij te werken.

Goedkeuring van Ether ETF aanvragen

Eerder keurde de SEC de regel 19b formulieren goed voor acht ETF aanvragen, waaronder die van BlackRock (BLK), Fidelity (FNF), Grayscale, ARK Invest, VanEck, Invesco Galaxy en Franklin Templeton.

De gedurfde zet van BlackRock

Op 29 mei heeft BlackRock eindelijk zijn S1 formulier bijgewerkt voor zijn iShares Ethereum Trust (ETHA) bij de SEC, bijna een week nadat de toezichthouder zijn 19b aanvraag had goedgekeurd. Commentaar gevend op dezelfde, merkte Eric Balchunas, Senior ETF analist bij Bloomberg, in zijn recente post op X op.

James Seyffart, onderzoeksanalist bij Bloomberg, voegde hieraan toe: 

Dit is vrijwel zeker de betrokkenheid waar we op hoopten bij de S1’s na de goedkeuringen van de 19b formulier. Uitgevers en de SEC werken aan de lanceringen van spot Ethereum ETF’s.

James Seyffart

Niet iedereen zet stappen vooruit

Niet iedereen zette echter een stap vooruit in het goedkeuringsproces van de ETH ETF. Hashdex, een andere uitgever die goedkeuring zoekt voor een spot Ether ETF, trok zijn aanvraag in kort na de goedkeuring van de SEC. 

Een soortgelijk patroon werd waargenomen bij Vanguard, zoals benadrukt door Nate Geraci, president van The ETF Store, in zijn laatste tweet:

 Geen verrassing, maar Vanguard zal GEEN spot ETH ETF’s aanbieden op zijn brokerage platform.

Nate Geraci

Wat is de prijsontwikkeling?

Te midden van de hoop op goedkeuring van een Ether spot ETF, werd ETH verhandeld op $3.779, wat een stijging van 1,30% was op het moment van schrijven. Dit werd verder bevestigd door onze analyse van Santiment gegevens over het beleggerssentiment. De resultaten gaven aan dat het negatieve sentiment toenam, terwijl het positieve sentiment afnam.

Bron: Santiment

Optimistische vooruitzichten blijven bestaan

Ondanks het heersende negatieve sentiment rond Ethereum, merkte Jaret Seiberg van TD Cowen’s Washington Research Group onlangs op:

Deze (ETH ETF goedkeuring) komt ongeveer zes maanden sneller dan we verwachtten… maar deze beslissing was ook onvermijdelijk zodra de SEC crypto futures ETF’s goedkeurde.

Jaret Seiberg

Hij voegde eraan toe:

De volgende stap zou een ETF kunnen zijn met een ‘mandje van crypto tokens’.

Jaret Seiberg

Daarom, terwijl we de volledige en definitieve goedkeuring van de ETH ETF afwachten, zal het interessant zijn om de verschuivingen in sentiment binnen de SEC te volgen, vooral met betrekking tot SEC voorzitter Gary Gensler, die bekend staat om zijn anti crypto standpunt.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu