Blockchain Stories
Bitcoin prijsvoorspelling: Waarom een BTC rally vertraagd is
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin prijsvoorspelling: Waarom een BTC rally vertraagd is

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) heeft bijna 3,5% gewonnen vanaf de dieptepunten van vrijdag 31 mei. Destijds handelde de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie boven het $67k support niveau en toonde weinig bullish momentum. Is de markt klaar voor een rally of zullen we een langere consolidatiefase zien?

Tegenstrijdige indicatoren

De rally eind februari zag een terugval naar $59k in midden april. Dit niveau was het 61,8% retracementniveau en sindsdien heeft Bitcoin zich goed hersteld. De RSI op de dagelijkse grafiek klom boven neutraal 50, wat een bullish sentiment aangeeft. Echter, is het nu nog te vroeg om een definitieve uitspraak te doen.

Ondanks de uitbraak van de prijs bleef de OBV binnen een consolidatie range. Het OBV niveau bevond zich op de dieptepunten van april, wat een zorgwekkende ontwikkeling was. Dit gaf aan dat de recente winsten waarschijnlijk snel zouden worden weggevaagd door het gebrek aan koopdruk.

image 2
Bron: TradingView

Daarentegen sprong de CMF boven +0,05. Dit geeft aan dat er daadwerkelijk kapitaalstromen aanwezig waren. De CMF (Chaikin Money Flow) is een indicator die wordt gebruikt om de geldstroom in en uit een financieel actief te meten. Een positieve CMF waarde duidt op koopdruk, terwijl een negatieve waarde wijst op verkoopdruk.

De liquidatie cluster kan BTC naar $75k trekken

De grote cluster van liquidatie niveaus bij $72k-$75k zal waarschijnlijk fungeren als een belangrijke zone voor de Bitcoin prijs. Deze zone betekent dat er een aanzienlijk aantal openstaande orders zijn die mogelijk geliquideerd moeten worden als de prijs deze niveaus bereikt, wat kan resulteren in een plotselinge prijsbeweging.

image 2 1
Bron: HyblockCapital

Aan de onderkant van deze zone zien we de $65k regio wat als mogelijke support zone fungeert. Het gebrek aan handelsvolume betekent voor nu dat Bitcoin een consolidatie rond de $70k zal hebben voor deze week of zelfs langer. Het lijkt erop dat dit doorbroken kan worden indien de $73,5k kan worden doorbroken.

Langetermijnvooruitzichten voor Bitcoin

Hoewel de korte termijn onzekerheid met zich meebrengt, blijven de langetermijnvooruitzichten voor Bitcoin bullish. Dit wordt ondersteund door de toenemende erkenning van Bitcoin. Bovendien, met de naderende halvering in 2024, verwachten veel analisten dat BTC een nieuwe bull run zou kunnen beginnen, wat mogelijk hogere prijsniveaus zou kunnen aanboren.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu