Blockchain Stories
Mexico heeft eerste presidente verkozen: Effect op crypto regulatie
Nieuws Regulatie

Mexico heeft eerste presidente verkozen: Effect op crypto regulatie

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Voor het eerst is er in Mexico een vrouwelijke presidente verkozen. Claudia Sheinbaum, voormalig burgemeester van Mexico-Stad, wordt de volgende presidente van Mexico. Er zijn nu al verwachtingen bekend over de benadering ten opzichte van crypto in Mexico. 

Er wordt in ieder geval verwacht dat de uitslag van de verkiezingen het huidige crypto beleid van Mexico niet veel zal aanpassen, maar juist voort zal zetten. Sheinbaum is lid van de regerende Morena partij en zal zich hoogstwaarschijnlijk aansluiten bij het beleid van haar voorganger, Andres Manuel Lopez Obrador. 

Het voortzetten van het huidige crypto beleid

Uit verschillende bronnen, waaronder The New York Times, blijkt dat Claudia Sheinbaum is verkozen als eerste vrouwelijke presidente van Mexico. Sheinbaum staat bekend als een nauwe bondgenote van de aftredende president. Naar verwachting zal ze de aanpak van de huidige regering op het gebied van crypto handhaven. 

Ondanks dat ze zich heeft aangesloten bij het huidige beleid, is er weinig over crypto naar voren gekomen in de verkiezingen. De kans is dus groot dat er niet veel te verwachten is van vooruitgang op het gebied van crypto in Mexico. 

Wel is het een belangrijke mijlpaal voor het land. Naast dat Sheinbaum de eerste vrouwelijke presidente is, is ze ook de eerste Joodse presidente. Dit is een mijlpaal op het gebied van gender gelijkheid in Mexico en geeft ook een bepaalde continuïteit op het gebied van beleid weer. 

Het huidige crypto beleid

Het huidige crypto beleid is vooral gericht op het bevorderen van innovatie en het voorkomen van misbruik. Dit is gedaan door middel van robuuste regelgevingskaders. 

Ondanks dat de Morena partij geen alomvattende wetgeving op het gebied van crypto heeft ingevoerd, hebben ze wel een belasting van 20% op crypto winsten geheven. Daarnaast zorgt het bestaande beleid ervoor dat crypto exchanges zich moeten houden aan de globale regelgeving ter bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme. 

Ook heeft de partij interesse getoond in het reguleren van blockchain technologie om de veiligheid van de crypto markt te verbeteren. Echter, het is nog niet zeker of ze dit ook daadwerkelijk door gaan zetten. 

Het effect van ontwikkelingen in de VS

Het is ook nog niet zeker of de recente ontwikkelingen op het gebied van crypto in de Verenigde Staten en effect gaan hebben op de benadering van de Morena partij in de richting van crypto. De benadering is op het moment erg voorzichtig, maar dit kunnen ze hierdoor wel gaan heroverwegen. Als één van de grootste markten voor transacties vanuit de Verenigde Staten biedt Mexico een groot gebied voor crypto gebruik onder de burgers. 

De verkiezing van Claudia Sheinbaum wordt vol vreugde en optimisme ontvangen door de crypto community in Mexico. Zo zien velen haar leiderschap als een kans om de positie van Mexico op het gebied van crypto te verstevigen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu